Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Roger_Casement: Każdy płód to tylko płód nie ważne czy ma predyspozycje być hetero, leworęcznym czy rudym, każda matka powinna mieć prawo do aborcji.
  • Odpowiedz
@R187: Dobrze wiedzieć, że jako tęczowy neuropek bronisz komunistyczne Chiny za to, że ułatwiają zabijanie gejowskich dzieci; ja myślę inaczej, gejowskie dziecko powinno mieć prawo do życia, a nie być zabijane w trakcie aborcji, a później mieć prawo do miłości i do związku z osobą tej samej płci, ale nie jestem ani komunistą, ani człowiekiem, broniącym komunistycznego reżimu za dehumanizowanie bezbronnych, więc wiadomo, że będę miał inne poglądy niż wykopowe
  • Odpowiedz
@Roger_Casement: Jeśli matka chce zrobić aborcję to niech robi, po co ma się dziecko wychowywać w rodzinie w której go nie chcą? Póki się nie urodzi to i tak nawet płód świadomie nie wie że istnieje. Jeśli państwo zmusza kobiety do aborcji wbrew ich woli to co innego, wtedy to jest złe.
  • Odpowiedz
Noworodek jaką ma świadomość?

@Roger_Casement: Każda świadomość jest bardziej wartościowa niż jej brak. Zgodnie z tym tekstem naukowym to wcześniak po urodzeniu później niż w 26 tygodniu (z 40 dla normalnej ciąży) ma świadomość na poziomie szczura a przed 26 tygodniem najpewniej żadnej. Zgodnie z tym samym tekstem przed narodzinami płody są utrzymywane przez organizm matki w sedacji.

https://www.nature.com/articles/pr200950
  • Odpowiedz
@Lou_la: wow, przedstawiłeś ciąże jakonwyniszczajacą chorobę trwająca 9 miesięcy? Tylko należy przypomnieć o tym, ze dorosły człowiek jest odpowiedzialny za swoje czyny, świat poszedł do przodu i powoli zdejmuje odpowiedzialność bo możliwa jest aborcja, czy pigułka dzień po, No i niech będzie. Problem jedyny mam z tym taki, ze do sporu na tem temat włączane sa dziewczynki, nie dojrzali ludzie, którym ktoś strywializował problem, czego wynikiem jest dumne noszenie transparentów
  • Odpowiedz
@Lou_la: Płód jest człowiekiem, biologia jasno wskazuje, Ty zaś stawiasz na jakąś filozofię, zgodnie z którą skoro Ty mówisz, że to nie jest człowiek, to nie jest i Ty masz rację xD P. Singer, ulubieniec neuropków twierdzi, że noworodki nie mają ludzkiej świadomości i nie przysługują im prawa, wychodzi na to, że on ma rację, bo lewaki mają monopol na decydowanie, kto jest człowiekiem xD

Skoro jako społeczeństwo zmuszamy ludzi
RogerCasement - @Loula: Płód jest człowiekiem, biologia jasno wskazuje, Ty zaś stawia...

źródło: comment_16565853356oghX5Uet5R38aytkgB9uK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz