Wpis z mikrobloga

@EntropyVirus: znaczy ten ruch powinien nastąpić przed ofensywą na kierunku Kijowskim.

W celu kompletnej blokady Ukrainy, oni by ich nie zatrzymali na kierunku Lwowskim tak jak w przypadku ataku na stolice.

A teraz to już muszą coś ogarnąć aby zablokować dostawy, nawet jeżeli będą musieli uruchomić Kartofla.

Przygotowania już trwają do takiego ruchu, sporo s400 zjeżdża do Ukrainy, inny sprzęt, kartofel mobilizuje armię, wyciąga sprzęt.

Taki ruch to szach mat.
@Noiceno: jakikolwiek atak z tego kierunku to taka musztarda po obiedzie w 4 tym miesiącu działań. To nie donbas tam masz mało dróg przez co masz wymuszone korytarze do poruszania zmechem co bardzo działa na korzyść broniących się. Dodatkowo wojsko miało ponad 120 dni na planowanie jak uprzykrzyć żywot potencjalnym atakującym. I Raczej z dupy nie wytrzasną kolejnego tysiąca dział by pruć ile lufy i amunicja w spadku po dziadku pozwoli.
@EntropyVirus: #!$%@? i plotki. Właśnie wróciłem z Wołynia, przebywałem niedaleko granicy z Białorusią, przekraczałem granicę w Zosinie (Dorusk został tymczasowo zamknięty dla ruchu osobowego). Nie dzieje się nic istotnego a na blok-postach stoi co najwyżej jeden znudzony policjant. A nawet w przypadku ew. ataku wojsk białoruskich na Wołyń i Polesie to pierwsze białoruskie kulki zarobiliby prorosyjscy oficerowie polityczni
.