Wpis z mikrobloga

o 13 zdaje egzamin poprawkowy z historii filozofii.
.
.
.
studiując matematykę.
Dajcie plusa czy coś
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sledz no nie wiem. Każdy human powinien miec elementy statystyki, bo i tak trzeba ją zrozumieć aby przeprowadzać badania. Dla ścisłych to ten semestr i tak nic nie da i jesteśmy odklejeni
  • Odpowiedz
Historia filozofii to taki przedmiot, że jak zostaniesz już "wykształconym" człowiekiem to żebyś czasem nie zapomniał, że ile ludzi, tyle teorii i jeżeli ktoś myśli inaczej niż Ty to nie znaczy że jest głupi, zacofany tylko inaczej podchodzi do życia i ma inne wartości.

Tzw odchamiacz :)
  • Odpowiedz
akurat to jest bardzo dobre, bo potem ludzie z wyższym wykształceniem uważają, że jak znajdą obrazek w sieci, to można z nim robić co się chce.

@Fenrirr: nauczyłem się że jeżeli wezmę ten sam obrazek, to jest to kradzież, ale jak przepiszę dymki na nowy obrazek, to już jest ok.
Bo chroniona jest forma, a nie treść

tyle zapamiętałem po 3 miesiącach xD
  • Odpowiedz
prawo własności intelektualnej jest przydatne żebyś wiedział komu p-----------z utwory i treści z internetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ponuraszafa: @RedveKoronny: przecież on będzie programistą po tej matematyce, sprzedaż prawa własności intelektualnej do kodu to będzie zdecydowana większość jego dochodu
  • Odpowiedz
nauczyłem się że jeżeli wezmę ten sam obrazek, to jest to kradzież, ale jak przepiszę dymki na nowy obrazek, to już jest ok.

Bo chroniona jest forma, a nie treść

tyle zapamiętałem po 3 miesiącach xD

@RedveKoronny: to raczej niezbyt pojętny z ciebie student. XD
  • Odpowiedz
filozofia i prawo własności intelektualnej na matematyce to dla Ciebie PRL...?

@smyl: mówię o obowiązkowym przedmiocie niezwiązanym z kierunkiem. Mam na myśli sam system szkolnictwa.
Filozofia jak pisałem wyżej sama w sobie nie jest zła, prawo autorskie też. Irytuje mnie tylko to, że bez znajomości tego co za arche postrzegali uczniowie heraklita, nie mogę sie uczyc matematyki
  • Odpowiedz
filozofia i prawo własności intelektualnej na matematyce to dla Ciebie PRL...?

@smyl: tak samo jak w PRL studenci musieli pracować na polu czy w fabrykach, żeby "lepiej zrozumieć klasę robotniczą"
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: K---a do tej pory pamietam poprawkę z OCHRONY WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ na Drugim roku Informatyki XD (zdałem 12 przedmiotów matematycznych a z tym c--------m TAK C--------M męczyłem się 3 razy)
  • Odpowiedz