Aktywne Wpisy
Iudex +774
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Momento83 +584
Jakby mi ktoś kiedys powiedział, że można czuć nostalgię za jakimiś obcymi ludźmi z internetu, których nigdy w życiu nie spotkałem, to tylko bym się k---a uśmiechnął w środku i poszedł dalej
A dziś to tu tylko tak zostawię..
@ignis84
A dziś to tu tylko tak zostawię..
@ignis84
#uk
Jak masz presettled/settled i wjeżdżasz na dokumencie, który ma ten status do niego przypisany to też nikt cię o nic nie pyta.
@
Bardziej bym sie zastanawial czemu by nie wyrabiac sobie obywatelstwa innego kraju jesli ma sie taka mozliwosc. Lepiej miec i zeby sie nieprzydalo, niz nie miec gdy jest potrzebne ¯\_(ツ)_/¯
@pol-scot: Piętno polaka, nie bez powodu polacy mimo że stanowią zawsze jedną z większych diaspor za granicą to specjalizują się w najgorszych pracach za najniższe płace. W NL dziecko polaków urodzone w NL nawet jak skończy dobre studia to i tak czeka go kariera na produkcji bez awansu i podkładanie nogi przez
@setka007: nie mam obywatelstwa i jak wracałem ostatnio do UK to przechodziłem przez automatyczne bramki, więc argument z d--y.
@szzzzzz: myślę, że jednak warto oszczędzić i odłożyć pieniądze na obywatelstwo
Wniosek, obywatelstwo daje lepsze miejsce w samolocie oraz niestandardowy posiłek.
@szzzzzz: Jeśli masz wolne ok. £1.5k to myślę, że warto wyrobić - może kiedyś będziesz chciał wyjechać z UK, a w przypadku braku paszportu może ci to zamknąć możliwość powrotu do krainy grzyba i futbolu.
wpuszczą? Podaj przykład nowoczesnego państwa które najpierw dało możliwość ludziom przyjeżdżać i osiedlać się bez problemów a później stałym bywalcom zakazali nagle wjazdu.