Wpis z mikrobloga

Serwus! Pytanie do kogoś z #prawo czy kogoś doświadczonego w tych tematach :)
Znajomy dostał #mandat na rowerze wg nowego taryfikatora, wydmuchał 0,6‰ po 15min 0,55‰ w wysokości 2500pln! Jak wygląda odwołanie? Czy to jest adekwatne do zarobków i czynnu? Na mandacie nie ma nawet wzmianki o stanie najebundy.
To chore Państwo jest! Złodzieje bez pomysłu!
#prawo #mandat #nowylad #zlodzieje #sadownictwo
gruby2305 - Serwus! Pytanie do kogoś z #prawo czy kogoś doświadczonego w tych tematac...

źródło: comment_1655836231f4IKd4PHzpME3D5SgwQBZH.jpg

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
@MateMizu Zgoda, jak się nie przestrzega prawa to jest opcja że się poniesie konsekwencje ale chodzi mi o to śmiertelne, powtarzam śmiertelne zagrożenie jakie ten znajomy stworzył, podczas gdy kilkaset km stąd Helmut po 4 piwach wraca radośnie przez miasto z knajpy nie popełniając najmniejszego wykroczenia, tam nie ma zagrożenia, ale tu jest.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
Na wykopie standardowo. Czym wyższe kary za najgłupsze przewinienia tym bardziej przyklaskują. Najlepiej jakby publicznie biczowali straponem Big Ben
  • Odpowiedz
@gruby2305: #!$%@? co jeszcze xD rowerzysta może jechać nawalony, nie po ścieżce, bo przecież gdzie szosą, bez świateł, bo przecież go widać xD wy macie nie równo pod sufitem serio
  • Odpowiedz
Gosc dostaje mandat na nieco ponizej sredniej pensji netto za 0,6‰ na rowerze i ludzie temu przyklaskuja?

@bmbm: Tak twierdzi ten gość. Nie wiemy jak było naprawdę. Może miał 1.6, albo się wykłócał czy coś.
  • Odpowiedz
Twardy elektorat widzę w komentarzach, można dokręcać śrubę dalej i ładować kolejne podwyżki mandatów. Dobrze że ten rowerzysta nie spowodował katastrofy w ruchu lądowym mając te 0,5 promila.

A może pora na pełną legalizacje broni żebyście mogli bronić się przed takimi zwyrodnialcami? XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
na odwrocie jest 8 przykazań mandatu, w 8pkt. jest wzmianka o uchyleniu w ciągu 7 dni...

@gruby2305: a doczytałeś czym jest uchylenie mandatu?

za działanie, które nie było wykroczeniem – na przykład było wykroczeniem tylko do 14 kwietnia, a policjant wystawił ci mandat 15 kwietnia,

za działanie, za które może ukarać tylko sąd – na przykład grozi za to areszt, a
  • Odpowiedz
@gruby2305: Powiedz znajomemu ,żeby nigdy nie podpisywał mandatu bez napisu "Pod przymusem" albo z "V.C." na końcu. To co zrobił Twój znajomy to zgodził się na kontrakt i teraz w odkręcenie tego bym się nie bawił. Jeśli podpisał by pod przymusem to gdy sprawa trafi dalej, to oświadczeniami pod przysięgą reguluje swój status i te klauny z sądy nie mają jurysdykcji. To jest już wyższa szkoła i trzeba mieć wiedzę.
  • Odpowiedz
@gruby2305: Czy podpiszesz pod przymusem czy nie podpiszesz w ogóle sprawa trafi do sądu administracyjnego gdzie trzeba umieć się poruszać. Ja stosuję wtedy Oświadczenie pod przysięgą, gdzie wypunktowuje ,ze nie mają jurysdykcji nade mną , nie wszedłem z nikim w kontrakt, nie wyrządziłem nikomu szkody. W sądzie nigdy się nie pojawiam. Jeśli już sprawa trafi do komornika to mu wysyłam "Wniosek o zaprzestanie i zaniechanie naruszania dóbr osobistych,Wniosek o dopełnienie
  • Odpowiedz