Aktywne Wpisy
Maurelius +589
Polak nie wierzy. Polak wierzy, że 4-dniowy tydzień pracy zawali gospodarkę, licytuje się z innymi przedstawicielami swojej robotniczej klasy społecznej kto ma większy z-------l w życiu i prześciga się z innymi w lizaniu butów wiecznie poszkodowanym pciembiorcom.
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
Regaziatko +281
Maciej Konieczny rocznik '80
Zanim został posłem (2019)
4.5k pensja działacza razem
700 zł na koncie
240k kredytu hipotecznego
Jako poseł (2022)
14k pensja posła
1.3k z wynajmu
4k na koncie
250k kredytu w celu kupna mieszkania pod wynajem, własny już spłacony
Większość majątku i tak trzyma żona bo potem takie *ujki jak ja faktycznie oglądają te sprawozdania majątkowe
O zarobkach z tytułu bycia członkiem zarządu partii Razem to nawet nie wspominam
https://www.rp.pl/polityka/art639701-ogromne-zarobki-zarzadu-partii-razem
Sam jako lewak brzydzę się tak groteskowym poziomem hipokryzji. Bądź w 2% najbogatszych polaków -> twierdź, że zależy ci na ludziach pracy...
#hipokryzja #polityka #neuropa #4konserwy #jakwtymkrajumabycdobrze
@igor0906: Gdzie tutaj sprzeczność? Każdy bogatszy (zarabiający powyżej średniej) jest ,,zły" ?
@igor0906: no i?
Hipokryzja mi przeszkadza nie zarobki
Robią nas bez mydła a najgorsze jest to, że oni pośród tego syfu są i tak najbardziej znośni
@igor0906: 15k na miesiąc to "groteskowy" poziom bogactwa? To nawet ja mam tyle :)
Sam mam poglądy lewicowe (choć ekonomicznie bardziej centrum), ale czasem mam wrażenie, że lewicowym wyborcom nie da się dogodzić. Do każdej pierdoły się przyczepią.
Meanwhile prawaki głosują na gościa, który jawnie nazywa ich ciemnym ludem i kradnie działki za miliony złotych - i mają
@igor0906: ładny chochoł
Narzekaj ze w Polsce brakuje 2 mln mieszkan
Narzekaj, ze ludzie żyja w przeludnionych mieszkaniach bo nie maja dostępu do swoich mieszkań
Zarabiaj prawie 200k rocznie na wynajmie
Do tego dr hab socjologii który nie rozumie popytu i podaży i się tym chwali publicznie w wywiadach. A tak na prawdę to idealnie zna zasady popytu i podaży tylko jako kreatura jaką jest gada pod swoją publiczkę jak Mentzen o tym że nie chce Żydów,
@igor0906: Tylko że dokładnie taki sam argument mógłbyś poczynić odnośnie prawej strony i co tym dowodzisz?
@funkcja_bessla: oczywiście, że tak. Lewica najbardziej j---e ludzi którzy inwestują w nieruchomości pod wynajem pompując bańkę, a jak tylko pojawia się okazja to niektórzy robią dokładnie to samo.