Wpis z mikrobloga

Polska lewica to jest jednak groteska a przedstawię to na przykładzie posła z mojego okręgu

Maciej Konieczny rocznik '80

Zanim został posłem (2019)

4.5k pensja działacza razem

700 zł na koncie
240k kredytu hipotecznego

Jako poseł (2022)

14k pensja posła
1.3k z wynajmu

4k na koncie
250k kredytu w celu kupna mieszkania pod wynajem, własny już spłacony

Większość majątku i tak trzyma żona bo potem takie *ujki jak ja faktycznie oglądają te sprawozdania majątkowe

O zarobkach z tytułu bycia członkiem zarządu partii Razem to nawet nie wspominam
https://www.rp.pl/polityka/art639701-ogromne-zarobki-zarzadu-partii-razem

Sam jako lewak brzydzę się tak groteskowym poziomem hipokryzji. Bądź w 2% najbogatszych polaków -> twierdź, że zależy ci na ludziach pracy...

#hipokryzja #polityka #neuropa #4konserwy #jakwtymkrajumabycdobrze
igor0906 - Polska lewica to jest jednak groteska a przedstawię to na przykładzie posł...

źródło: comment_1655641105XFzWnHOfYXsfijRiUcseVT.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ordo_Publius: Oni chcieli wprowadzić przepis aby w firmach prezes nie mógł zarabiąć więcej niż kilkukrotność zarobków najgorzej opłacanego pracownika (słusznie) oraz aby pensje poselskie związać ze średnią krajową (słusznie) a potem wypłacają sobie sami 200k bonusu i jeszcze kłamią, że przeznaczyli go na cele charytatywne xDDDDDD
  • Odpowiedz
@igor0906: Bonusy były preznaczone na kampanię wyborczą, bo z racji prawa wyborczego nie mogli fundować kampanii innej partii, a startowali fromalnie z list SLD. Dalej to jest bardzo sliska sprawa, bo zrobili to bez szerszej konsultacji. Deklarowali, że znaczną część poselskiego uposażenia oddaja, ale nie wiem jak to się toczy https://www.rp.pl/polityka/art1029121-poslowie-razem-oddadza-czesc-uposazenia-na-cele-spoleczne.
  • Odpowiedz
No i to, że człowiekowi lewicy tak groteskowy poziom bogactwa nie przystoi

@igor0906: 15k na miesiąc to "groteskowy" poziom bogactwa? To nawet ja mam tyle :)

Sam mam poglądy lewicowe (choć ekonomicznie bardziej centrum), ale czasem mam wrażenie, że lewicowym wyborcom nie da się dogodzić. Do każdej pierdoły się przyczepią.

Meanwhile prawaki głosują na gościa, który jawnie nazywa ich ciemnym ludem i kradnie działki za miliony złotych - i mają
  • Odpowiedz
@igor0906: A bo to jeden z lewicy xD

Narzekaj ze w Polsce brakuje 2 mln mieszkan
Narzekaj, ze ludzie żyja w przeludnionych mieszkaniach bo nie maja dostępu do swoich mieszkań

Zarabiaj prawie 200k rocznie na wynajmie
  • Odpowiedz
@baetky: Gdula to ogólnie śliska kreatura jest. Obrzydliwy typ nie tylko z wyglądu, a przede wszystkim z tego że jest największym hipokrytą w polityce.

Do tego dr hab socjologii który nie rozumie popytu i podaży i się tym chwali publicznie w wywiadach. A tak na prawdę to idealnie zna zasady popytu i podaży tylko jako kreatura jaką jest gada pod swoją publiczkę jak Mentzen o tym że nie chce Żydów,
  • Odpowiedz
Polska lewica to jest jednak groteska a przedstawię to na przykładzie posła z mojego okręgu

@igor0906: Tylko że dokładnie taki sam argument mógłbyś poczynić odnośnie prawej strony i co tym dowodzisz?
  • Odpowiedz
Wasz problem nie jest z ich majątkiem, a z tym jakie mają poglądy.

@funkcja_bessla: oczywiście, że tak. Lewica najbardziej j---e ludzi którzy inwestują w nieruchomości pod wynajem pompując bańkę, a jak tylko pojawia się okazja to niektórzy robią dokładnie to samo.
  • Odpowiedz