Wpis z mikrobloga

Jakie są Wasze najbardziej kontrowersyjne poglądy? Takie, o których potraficie napisać na mirko, ale na żywo wolicie o nich nie mówić?

#pytanie #kiciochpyta
  • 414
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli chodzi o takie poglądy to likwidacja niepełnosprawnych umysłowo ludzi i dbanie o zdrowy genom wśród ludzi coś na wzór Sparty.

Wszystkie biedne rejony światowe w których jest niepotrzebna ich tak wielka ilość i jedyne co tam jest to glod i ubóstwo to zrównać ich z ziemią, dać naturze odpocząć jak np Bangladesz czy Haiti
  • Odpowiedz
A możesz uzasadnić? Bo nie chce mi się wierzyć żeby napisał to ktoś rozumny w aktualnej rzeczywistości,

@Ramzi96M: w XXI wieku w skali globalnej:
- Mamy najniższą skalę ubóstwa w historii, i ciągle spada (chociaż może po wojnie na Ukrainie lekko wzrośnie). W 1990 36% ludzkości żyło w skrajnym ubóstwie definiowanym jako mniej niż 1,9 USD dziennie, w 2018 było to 9,2% - osiągnęliśmy ten % szybciej niż założenia ONZ. 200 lat temu było to 94% ludzkości (kwota korygowana o inflację).
- Mamy najwyższy odsetek ludzi piśmiennych.
- Najmniejszą śmiertelność
  • Odpowiedz
Ze nienawidzę dzieci oraz mega mnie wkurza,jak ktoś wszędzie wciska zdjęcia swojego gowniaka i każe innym się zachwycać jakby to było jedyne dziecko na świecie xD

@BlackSlip: Przecież to ani troche nie jest kontrowersyjne. Wielu ludzi tak ma.
  • Odpowiedz
Nie powinno to być jakieś bardzo kontrowersyjne dla normalnych ludzi - obowiązkowe testy na ojcostwo.

@NoHejCoTam: Problem w tym że to się nie opłaca państwu, czyli większości obywateli. Po pierwsze jest wydatek związany z samym badaniem. Prywatne badanie, bez procedury sądowej to koszt od 500 zł - nawet załóżmy że Państwo byłoby w stanie tą usługę zamówić po najtańszej cenie, co raczej się nigdy budżetówce nie udaje, ale załóżmy. W
  • Odpowiedz
Tylko nieświadomy "ojciec" traci, ale nikt mu nie zabrania robić testu.

@Mirkosoft: No właśnie chyba zabrania, a przynajmniej utrudnia dalsze kroki po uzyskaniu wyniku.
Ale tak, testy na 100% populacji byłyby zaporowo drogie, więc ten pomysł jest chybiony
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Sandrinia: z tymi samochodami masz rację, mój błąd, to tylko plany, ale ciągle zakładam czarny scenariusz. Mimo to jest światełko w tunelu.

O tej rzeczywistości to myślałem trochę inaczej niż ty. W twoim kontekście jestem skłonny przyznać ci rację. Ty wziąłeś pod uwagę cały wiek, ja bardziej myślałem o sytuacji z 2019 r. w porównaniu do dnia dzisiejszego. Ile mniejszych biznesów padło, ile ludzi straciło pracę bądź musiało ją zmienić
Ramzi96M - @Sandrinia: z tymi samochodami masz rację, mój błąd, to tylko plany, ale c...

źródło: comment_1654768295YPlJHvnBf2YtTO8sYicv5a.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Państwo wydaje dużo kasy na bzdury i nie widzę oburzenia Polaków.

@NoHejCoTam: To nie chodzi o to że ludzie będą wychodzić na ulicę, ale żadna władza która jest w sferze wybieralności takiego rozwiązania nie zaproponuje bo nie jest to w jej interesie.

Po za tym jak w jeden weekend wydasz za dużo pieniędzy na głupstwa to w kolejny weekend nie mówisz sobie "ostatnio roztrwoniłem kasę to teraz też mogę". Wręcz przeciwnie, tym skrupulatniej patrzysz na kolejne
  • Odpowiedz
z tymi samochodami masz rację, mój błąd, to tylko plany, ale ciągle zakładam czarny scenariusz. Mimo to jest światełko w tunelu.

@Ramzi96M: Są na świcie optymiści oraz pesymiści. Tutaj możemy się różnić :)

Ty wziąłeś pod uwagę cały
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: mam podobne przemyslenia :D to troche moja kontrowerysjna opinia i nie raz sie ja dziele i dziwi mnie jakie fikolki robia ludzie : ) "to bylbys niewolnikiem zydow!" "to by Cie bombardowali jak palestyne"

A ja tylko mowie ze skoro zydzi tak rzadza calym swiatem to to tragedia jest ze jest ich tak malo w polsce, moze wtedy hollywood by byl w rzeszowie? I mielibysmy najwieksze marki swiatowe i
  • Odpowiedz