Wpis z mikrobloga

Mam ogromny problem z energią z samego rana. Sypiam srednio 7-5h i jem dopiero o 10, wcześniej nie jestem w stanie przełknąć żadnej kanapki, jedynie jakis owoc. Pije yerbe na przemian z kawą w godzinach 7-10, dopiero po tej 10 mam jakis zastrzyk energii i powoli ogarniam co się w okół mnie dzieje. Macie jakiś protip co zjeść lekkostrawnego z samego rana, albo jakieś suplementy do tego?
#dieta #pracbaza #kiciochpyta
  • 16
@PanCHODYN: niedawno założyłem niemal bliźniaczy wątek, tylko ja śpię 7-8h, a i tak jestem nieprzytomny do 9-10 średnio. Ogólnie jak na razie nic nie pomaga. Próbowałem cardio na czczo i też nic nie dało.
@Strzelec_wyborowej: no ja właśnie tak robię i pierwsze co jak się obudzę to musze coś szamnąć bo taki głodny jestem, taki brak głodu może być wypadkową wielu czynników: diety, ruchu, stres, sen, używki itd itp

@PanCHODYN: nie wiem jaki tryb życia prowadzisz, ale no jak się źle dzieje to warto wprowadzić jakies pozytywne zmiany w diete/wiecej sportu itp. zaszkodzić nie zaszkodzi a nóz pomoże i względem tego braku energii
@PanCHODYN: Miałem podobnie jeszcze niedawno. Po prostu trzeba się zmusić do jedzenia i tyle. Na początku jadłem jakieś jogurciki, płatki itp, bo gładko wchodziło. Nawet nie byłem w stanie całego zjeść. Teraz śniadanie z samego rana to już normalnej wielkości posiłek jak np. obiad. Ze snem nie pomogę bo sam mam podobnie. Śpię po 7h, ale niestety potrzebuje z 9, żeby się normalnie wyspać, tyle że szkoda mi wieczora.