Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy wy też tak macie czy to jakiś objaw adhd czy innej choroby xd?

Jak zasypiam to myślę o tym co będę robił jutro albo sobie wyobrażam siebie jak osiągam suckes, nie wiem w sporcie, że wykonuje trening który chciałbym wykonywać, czy wyobrażam siebie w jakiejś pozytywnej sytuacji i tak jakby się w to wkręcam co mi pomaga szybko zasnąć.

Też tak macie? Normalne to czy jakiś objaw kompulsji xD?

#adhd #depresja #choroby #psychiatra #psycholog

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #629f4ab186134f5918f2ce26
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Generalnie chodzi o to, że zajmujesz mózg. Mózg adehadowca potrafi być zbyt znudzony, żeby zasnąć. Trzeba go pobudzić na tyle, aby się wreszcie zrelaksował i pozwolił spać. Taki paradoks.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Problem z zaśnięciem to jeden z objawów ADHD. Ale wiesz - takie objawy może wywoływać wiele innych rzeczy. Jeśli naprawdę zastanawiasz się, czy masz ADHD, to pierwsze nad czym się zastanów, to czy tak było zawsze. Tzn. jeśli Twoje problemy z organizacją, z pamiętaniem o ważnych rzeczach, z wstawaniem na czas itd. były zawsze od kiedy pamiętasz, to można pomyśleć nad zgłoszeniem się do psychiatry, specjalisty od ADHD.
  • Odpowiedz
OP: @WD40: Organizacje mam na tip top, wszystko chodzi jak w zegarku. Tzn plan jest, ale wykonanie nie zawsze jest idealne, ale też nie ma bałaganu. Nigdy się nie spóźniam na spotkania, raczej nie zapominam o ważnych dla mnie rzeczach, zdarza mi się wejść do pokoju i zapomnieć po co tu przyszedłem.

Nie mam w ogóle problemów ze snem (bezsenność), zasypiam w przeciągu 30minut, ale to też temu (chyba), że wstaje o 6 rano codziennie.

W szkole średniej często spóźniałem się na lekcje, nie chciało mi się wstawać, leń? depresja? adhd? nie wiem, ale tak było i to było notoryczne, teraz jest ok, ale pracuje na HO, więc luz, nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie brzmi to jak ADHD. Ale co innego nie wiem. Mając ADHD bardzo dużo wysiłku wkładasz w planowanie. Wstawanie z budzikiem jest trudne. W czasie spotkań bardzo szybko tracisz koncentrację. W życiu czujesz niepokój. Tych objawów jest wiele. Dla mnie dość dobrym miernikiem był ten filmik. https://youtu.be/jkDXCGUy8eA 9/10 mi się zgadzało.
  • Odpowiedz