Wpis z mikrobloga

uzywa ktos tutaj pomiaru mocy inpeak w samej lewej korbie i moglby jakas opinie napisac czy warto? Bo praktycznie nigdzie zadnych opinii w miare nowych nie ma xD Konkretnie chodzi o te korbe
#rower #szosa
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iMarek22: kilku znajomych ma i sobie chwali. Jedyne co na minus w porownaniu do pedalow favero - bateria jest wymienna zamiast ladowanej. No i w teorii zalecaja robic kalibracje co jazdę.
  • Odpowiedz
@iMarek22: mam pedaly 3 rok. ładuje je raz na 4 -5 miesiecy. Nie zauważyłem by straciły pojemność. Nie jezdze tez jakos specjalnie duzo, ale 10k km rocznie wpada. Dla mnie jest to wygodniejsze, ale nie ukrywajmy, baterie tez wymieniasz raz na x miesięcy.

ogolnie dobry pomiar i chwalony, do przelaja pewnie sobie kupie taki.
  • Odpowiedz
@Hipodups: deklarowana czas dzialania na tych 2032 to 200h wiec 2zl na pare miesiecy wychodzi lepiej cenowo w porownaniu z doplata niecalych 600zl do pedalow, o pedalach tez czytalem ze wystarczy ze stukniesz nimi mocniej w cos i moze sie zepsuc, a korba jest bardziej schowana wiec mniejsza szansa na to
  • Odpowiedz
@iMarek22: Nie musisz mnie przekonywać do inpeaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mowie ze jest zły, tak samo pedały nie są zle. Po prostu dwa inne produkty. Oba dobre.

Teraz jak bede kupowac do roweru zimowego to wezme inpeaka - bo tansze i mozna uzywac pedalow mtb.

Pedały brałem glownie dla tego, ze 3 lata temu inpeak nie byl jeszcze tak popularny i mialem korbe
  • Odpowiedz
@iMarek22: a co do stukniecia pedalami - nie potwierdze. Mialem kilka szlifow, jeden konkretny + jedno mocne rąbniecie na przelajach. Wszystko z nimi ok. Ale w teorii latwiej uszkodzić niz ramie korby.

Co do minusów - jak wieziesz pedały na dachu, to sie obracaja i tracą prąd. Trzeba albo unieruchomić czyms (ja uzywam rzepu do belki na dachu) albo wlaczyc tryb transportowy w aplikacji.
  • Odpowiedz
jak wieziesz pedały na dachu

@Hipodups: jakbym kupil pedaly i mial samochod to bym sie wtedy martwił, a nie mam zadnej rzeczy z tych dwoch, ba, nawet prawka nie mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iMarek22: @van_der_bike: @Hipodups: z baterią w inpeak to tak pokazuje jak wszystko inne na cr2032 czyli: JEST OK JEST OK JEST OK....brak sygnału :) jak mam dłuższą jazdę lub coś ważnego to sprawdzam sobie baterię miernikiem lub wymieniam i tyle, 2zł i zero kłopotów. I wcale nie trzeba inpeaka co jazdę kalibrować, a nawet jak ktoś lubi to zajmuje to mniej niż minutę.
  • Odpowiedz
@iMarek22: mam, działa bez problemu przeważnie wymieniam baterię 2 razy do roku, uczciwa firma gen1 miała wady ale szybko je naprawiono, teraz jest już chyba gen3
alteron - @iMarek22: mam, działa bez problemu przeważnie wymieniam baterię 2 razy do ...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@iMarek22: dobry pomiar, mam od 2 lat w MTB i żadnych problemów z nim. Podobnie jak z 4iiii w korbie szosowej (mam od 3 lat) oraz pedałami Vector 3 (też szosa, pół roku użytkuję).
Co do żywotności baterii to wygląda to średnio tak:
- 4iiii 70h
- InPeak 50h
- Vector 3 40h
dane dokładne, bo zapisują mi się takie rzeczy :)
Dużo też zależy od pory roku i temperatury
  • Odpowiedz