Wpis z mikrobloga

@krytyk__wartosciujacy: Tylko co z tego, że były liczne, finalnie nic z tego nie wyszło. Potrzebna jest osoba charyzmatyczna, która coś zrobi z tych protestów. Może niekoniecznie krwawy przewrót, ale zmusi władzę do pokojowego odejścia.
Któryś z mireczków pisał, że nie ma na to szans, bo PISowcy dobrze wiedzą, że to wóz albo przewóz dla nich. Albo utrzymają władzę za wszelką cenę albo pójdą do pierdla.
1. Protesty zostaną 'przejęte' i wstawiając klaunów za przewodzących, ośmieszone (Lempart, Kijowski itp.)
2. Co ma zmienić kilka milionów osób protestujących, spacerując i krzycząc? Czy chociaż jedna osoba odpowiedzialna za stan gospodarki poniesie jakiekolwiek konsekwencje?
@Sokoto: > Jeśli będzie organizowany protest, pójdę pierwszy.
Brakuje charyzmatycznej osoby, która pociągnie za sobą tłum. Gdybym miał charyzmę i potrafił zjednoczyć ludzi już dawno bym zorganizował protest.

po co Ci to potem będziesz wrzucał wykopy, że zły prokurator dziura w żopu chce Ci stawiać zarzuty za organizacje protestu.
@kocurowy: i co wy chcecie osiągnąć tymi protestami i jak? Ani to nie ma za bardzo sensu, ani też za bardzo nie działa. Zobaczcie co się dzieje na świecie i u nas też. Protesty kobiet, protesty w Białorusi, protesty w Hong Kongu, protesty w Australii (w czasach Covid), itp. Żaden skutków (pozytywnych) nie przyniósł.

Albo nie wiem, obalicie rząd i co? Do więzień nikt nie pójdzie, to po pierwsze. Opozycji i
Jeśli będzie organizowany protest, pójdę pierwszy.

Brakuje charyzmatycznej osoby, która pociągnie za sobą tłum. Gdybym miał charyzmę i potrafił zjednoczyć ludzi już dawno bym zorganizował protest.

@Sokoto: nawet jak się ludzie zorganizują to agentura podstawi jakąś kukłę typu lempart czy ten od alimentów i ubiją inicjatywę.
@PozorVlak: Pewnie tak będzie a nawet jeśli nie to, przywódca, który weźmie to na swoje barki stanie się jednym z nich. Wejdzie polska mentalność i zamiast wybawy będzie następny cwaniak i koleś, wśród swoich.
Już taka jest polska mentalność ludzi, którzy moga dojść do władzy.

Gdybym mógł wyjechać już dawno bym to zrobił. Najszybciej za 2 lata
Gdybym mógł wyjechać już dawno bym to zrobił. Najszybciej za 2 lata

@Sokoto: dokąd? w całej UE wprowadzane są wytyczne szwaba; own nothing be happy

poza ue trzeba coś konkretnego umieć, żeby odpalić
@PozorVlak: Wróciłbym pewnie do Anglii albo Niemiec. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie za 2 lata.
Ja nie mam dużych wymagań względem życia. Mi odpowiada spokojna, nudna praca na magazynie czy w prostym biurze. Ja po prostu chce żeby nikt mi sie nie wtrącał w życie. Chce spokoju i harmonii niczego innego.
Rządzenie i sprawy wyższe zostawiam ludziom na odpowiednich kompetencjach. Nawet jeśli za granicą jest kolesiostwo to nie na taką skale
@PozorVlak: Oczywiście mówię o magazynie za granicą bo w Polsce by to nie przeszło xD
Ja po prostu chcę ograniczyć stres do samego zera, moje życie już jest samo w sobie mocno stresowe a dodatkowe 8h w pracy by mi w tym nie pomogło.
Teraz robię swoje w biurze i po 8h wychodzę, bez stresów, dedlajnów czy innych korpośmieciowych zagadnień.
@Sokoto: Ale jak charyzmatyczny przywódca ma dotrzeć do wyborców pisu? Jak drogą medialną to po prostu nie puszczą tego w TVP, a jak jakoś dotrze to do takiego wyborcy to powie, że przecież z pisem mu dobrze, a reszta to wina Tuska i Niemców
@Sokoto: Zaraz wyskoczy jakieś curwisko pokroju lempart i z protestu przeciwko podwyżkom zrobi się protest w obronie Lpgt, uciśnionych i innych ... Tak wyglądają protesty w Polsce... Cel słuszny jest na początku dopóki nie zacznie się chore wiwatowanie z tęczowymi flagami i #!$%@? przez pseudokibiców whhh
@Sokoto: mogę się zgłosić i być osobą ktora pociagnie ten wóz, wyslucham ludzi, wypowiem, ocenie,w końcu to dla narodu ma być jak najlepiej, pracą u podstaw można zmienić wszytko, zjednoczyć trzeba nas, bo to co obecnie jest nie pomaga w dalszym rozwoju
Póki emeryci mają w dupie dymanie młodszych byle im się dodatkowe emerytury zgadzały póty rząd będzie miał protesty w piździe.

@Herubin: Emeryci to już ponad 8.5 miliona w społeczeństwie. Jak to ma wytrzymać, gdy na każdego emeryta przypada niecałe 3 pracujących (włącznie z tymi na emigracji) xD Mediana wieku w tym kraju to 42 lata, nikt tutaj nie myśli o młodych.
Pobierz
źródło: comment_1654325648e3Pc1i4WrhlphhhGUkV5bI.jpg
@Sokoto: nie pójdą do żadnego pierdla, gościu od 30 lat rządzi ekipa Magdalenki, zmieniają się tylko twarze. Nikt im krzywdy nie zrobi. Musiałby być przewrót wojskowy albo totalna bieda w kraju i nowy lider