Aktywne Wpisy
JamaloV8 +299
EA właśnie zbanowało moje konto, bo miałem na Steamie nick "FREE TIBET, F*CK CHINA" i grałem w Apexa z takim nickiem. Co najśmieszniejsze zbanowanego konta nie można odłączyć od Steama, więc każda gra multiplayer od EA, którą mam, jest już niegrywalna. Powtórzę jeszcze raz, bo nie było mnie słychać: FREE TIBET, FUCK CHINA AND EA. #apexlegends #gry #steam #fuckea #chiny
lagomorph +451
Miałem to ogromne szczęście, że udało mi się wyrwać z #kolchoz
Moja rodzina tego nie akceptuje xD. Wszystko zaczęło się od momentu, gdy powiedziałem na spotkaniu rodzinnym, że się zwolniłem z gastrokołchozu by rozwijać swoją działalność. Jak mój stary usłyszał, że nie wstaję o świcie tylko wysypiam się do oporu i pracuję 13-20 lub 14-21, bo sam sobie ustalam godziny pracy, to rozpoczął swój wywód słowami:
- to dlaczego Ty to synek
Moja rodzina tego nie akceptuje xD. Wszystko zaczęło się od momentu, gdy powiedziałem na spotkaniu rodzinnym, że się zwolniłem z gastrokołchozu by rozwijać swoją działalność. Jak mój stary usłyszał, że nie wstaję o świcie tylko wysypiam się do oporu i pracuję 13-20 lub 14-21, bo sam sobie ustalam godziny pracy, to rozpoczął swój wywód słowami:
- to dlaczego Ty to synek
Mam pytanie. Wiem, że zielonka. Konto tu miałem 14 lat, ale usunąłem kiedyś. Czytam regularnie wiem co i jak.
W marcu roku ubiegłego wziąłem KH na 380k. Zarabiamy z żoną łącznie ok. 13k. Rata aktualnie wynosi 2600zł. Mamy oprocentowanie zmienne (nie bardzo oferowali nam stałe).
Aktualne oprocentowanie to 6,58%. Ostatnio dzwoniłem do banku i zaproponowali mi zmianę na raty stałe na 5 lat - oprocentowanie 8,2%, ratka byłaby ok. 3000zł.
I się zastanawiam, bo z jednej strony czytam, że już mocno nie chcą podnosić i to hamuje, ale z drugiej strony Jaszczomp to debil nieobliczalny.
Co radzicie, przechodzić na stałe?
@mickpl co myślisz?
Jak masz nóż na gardle to tak
@JackDaniels: oczy, a rok temu dawali stałe na 3% bo byli pewni że nie wzrośnie? Skończcie te teorie spiskowe
A departament ryzyka nie musi nic liczyć, jest coś takiego jak
@kaaban: byli pewni, ale już nie pracują. Nowi są na 100% pewni, że już teraz na pewno nie wzrośnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kaaban: xd
A nie, czekaj
moja wina - jak Ci ulzy znieważ mnie bo masz prawo ;)