Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lunga: trochę ciężko bez bombili, ale jeśli masz metalową kulkę/sitko do zaparzania ziólek i herbat to od biedy da radę. Zalej gorącą wodą, ale nie wrzątkiem - jak podgrzewany czajnik zaczyna wydawać dzwięki "szurania" to jest to dobra temp. Po wypiciu zalewasz potem jeszcze kilka razy. 50g to jakieś 2-3 porcje.
@lunga Starczy na dwa-trzy razy. Bez bombilli możesz zaparzyć w prasce francuskiej. Można też zrobić prowizoryczną bombillę z plastikowej słomki (o ile taką masz lub o ile można je jeszcze dostać) którą na końcówce przypalasz albo zaginasz i czymś związujesz, a potem robisz kilka dziurek pinezką albo igłą - patrz obrazek. Sposobu ze słomką jednak do Pajarito bym nie polecał, bo Pajarito jest zbyt drobno mielona i ma zbyt dużo pyłu żeby
Pobierz
źródło: comment_16534598588VUbPFgEzZldQzKOw9vcP4.jpg