Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aryo: Dwa warianty. Pierwszy wariant przy formalnej zmianie władzy. W tym wariancie wszyscy obwinią Putina. Rosja wycofa się z terenów okupowanych nie tylko z Ukrainy, ale też z Gruzji, Japonii, Niemiec (Kaliningrad?)
Drugi wariant to rozpad Rosji na trzy państwa.

Ta czesc najbardziej mnie zastanawia na ile realne są te dwa scenariusze bo brzmią na ten moment dość mocno
  • Odpowiedz
@Aryo: nie ukrywam że mam mocny dysonans poznawczy gdy czytam Budanowa który chciałby oswobodzić całą Ukrainę i Zełeńskiego który stwierdził że wiązałoby się to z ogromnymi stratami.
  • Odpowiedz
@Aryo: Wszystko fajnie, ale kurde, jakoś mam wrażenie, że szef wywiadu wojskowego niekoniecznie powinien stawać się gwiazdą mediów, udzielać głośnych wywiadów i robić prognozy na długie miesiące do przodu.
  • Odpowiedz
@pilot1123: nawet z bronią byloby to bardzo trudne,bo na krymie jest kilka baz wojskowych. Dodatkowo wątpie by USA na to pozwoliło. Ludność krymu też raczej nie przyjęła by tego z entuzjazmem(większość jest prorosyjska). Znacznie łatwiej byłoby z bananowymi republikami,bo są znacznie słabiej uzbrojone.
  • Odpowiedz
@Aryo: Ja mówię ogólnie. To właśnie Budanow ostatnio opowiadał o tym rzekomym zamachu na Putina, wszystkie media na całym świecie to powtarzały.
  • Odpowiedz
@pilot1123: na pewno dużo z tego co mowi ostatnio ma jakiś cel,dlatego ja podchodzę do każdej wypowiedzi ukraińskich polityków na spokojnie,bo wiem że oni też chcą coś osiągnąć. Pamiętajmy że Ukraina też ponosi duże straty,dlatego właśnie Zełeński wydaje się patrzeć bardziej realistycznie.
  • Odpowiedz