Aktywne Wpisy
SmugglerFan +91
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +87
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
jak obecnie wygląda sytuacja ze znalezieniem pracy w it w czymś łatwym (mam na myśli support)? Zarobki mnie nie interesują, chcę wejść w branże i zdobywać expa. Ile muszę się uczyć tych podstaw typu SQL, Linux, windows? Widziałem, że w większości ofert na support to wszystko co wymagają. Angielski B2, z it nic nie umiem, od października zaczynam studia w tym kierunku. #it #pracait #itsupport
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #628b9e241a71ef2ee0e7f26e
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: exp expowi nierówny, a na stanowisko programisty to myślę że taki exp z supportu jest wart mniej niż jedno ładne repo na githubie. ¯\(ツ)_/¯
Jak już chcesz cokolwiek to lepiej chyba iść do januszexu i templatki do wordpressów klepać, będą jakieś podstawy żeby potem na
@croppz: no to podaj alternatywę, na pewno pomożesz OPowi
@croppz: a tak właściwie dlaczego? :p
Jakieś perełki tam się pewnie też da wyłowić, ale ciężko to w ogóle odróżnić jeżeli dopiero się zaczyna. Skoro najlepsze uczelnie na świecie udostępniają swoje kursy za darmo, to po cholerę się w jakieś śmieszne udemy bawić?
Dla kogoś kto zaczyna idealne miejsce, aby w ogóle zobaczyć czy coś jest dla niego.
Krytykujesz to na siłę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
var isPies
. ¯\_(ツ)_/¯Po prostu bez znajomości angielskiego sobie nie poradzisz. Tutoriale to jedynie podstawy, prędzej czy później będziesz zmuszony sięgnąć do materiałów dostępnych jedynie w języku angielskim. A samo nazywanie rzeczy jest jedną z najtrudniejszych rzeczy w tej branży, nie wiem jak
Za mało wyraźnie napisałem "ogółu społeczeństwa"? Jesteś zwyczajnie złośliwy.
No chyba że uważasz ze po kursie na MIT, można dostać pracę w polskim IT i że wcale zdobywanie wiedzy od 0 do juniora nie trwa roku dwoch ?
Ps. Angielski można szlifować równolegle, nikt tego nie sprawdza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps2. Angielski nie jest niezbędny
@TheGreenBastard: ale gdzie ja tak napisałem? To ty zacząłeś o ogóle społeczeństwa, ja tylko stwierdziłem że takie rozważania nie mają sensu. Chcesz to sobie podmień sobie drugą osobę liczby pojedynczej na trzecią, nie sądziłem że dyskutujemy tutaj o tobie.
A tu na wypok codziennie ktoś szuka wskazówek jak zacząć:p