Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Jestem po seansie, całkiem fajne. Takie 7.5/10. Można obejrzeć, a nawet trzeba, żeby pokazać kinom, że polski widz też lubi chińskie bajki. U mnie prawie pełna sala była.
@So_what_: więc ogółem spoko. Raczej ogarnąłem co kto i dlaczego. Walki fajne, postacie wiadomo ledwo ledwo zarysowane, ale każdy miał jakieś swoje 2min. Trochę wkurzało to, że Yuuta stał się OP raz dwa. Wiem, że niby prawie rok minął, ale 15 min wcześniej był fajtłapą przepraszamżeżyje, a zaraz jakieś kij wie jak zaawansowane techniki używa. Ogółem czy żałuje 15zł? Raczej nie. Czy spodziewałem się czegoś lepszego po takim ogólnym hajpie? Raczej
@NewBlueSky:

przecież po jakości obecnych popularnych anime widac ze jest ono strasznie mainstreamowe

Przecież zawsze popularne shouneny były wyznacznikiem dla normików a nie klepane w kółko romcomy od JC Staff czy jakieś SoL. I nie na w tym nic złego.

wlasnie takie gówna jak jujutsu kaisen czy aot zlepione z bezseonsownych motywów to miara znormikowania anime

Stosunkowo dobra historia oprócz końcówki - Tytani w pełni zasłużyły na swoją popularność, powodzenia w
Tytani w pełni zasłużyły na swoją popularność, powodzenia w kłóceniu się z tym.

@LlamaRzr: czym, bo nie mogę o nich powiedzieć nic dobrego z wyjątkiem tego, że pierwszy sezon graficznie był ok/dobry(potem już było różnie, do tego czytałem mange, do prawie końca, bo wiem, że ludzie mają mental aby nie cieszyć się teraźniejszością tylko wyimaginowanym rezultatem [ktory nie ma wartosci, wzgledem czasu poswieconego na jego zdobycie] i myslalem ze rzeczywiscie kolo
@NewBlueSky:

czym, bo nie mogę o nich powiedzieć nic dobrego z wyjątkiem tego, że pierwszy sezon graficznie był ok/dobry(potem już było różnie, do tego czytałem mange, do prawie końca

Ale co, ma dobrą wciągającą fabułę, nieźle napisane postacie - biorąc pod uwagę to, że jest to shounen? Ja tam propsuję, shounenowe cechy wykonuje... dobrze.

A swoją drogą, coś dziwne że czytasz tytuł do praktycznie samego końca skoro ci się nie podoba,
A swoją drogą, coś dziwne że czytasz tytuł do praktycznie samego końca skoro ci się nie podoba, jednak coś tam musiało być, skoro nie wytrzymałeś i... jednak czytałeś :D

@LlamaRzr: mam tak wysoko posadzona poprzeczke ze musialbym sie zamknac na 99,9% rzecz co mnie otacza. Zresta jestem przyzwyczajony do niskiego poziomu, otaczam sie ludzmi nizszego poziomu. Nawet takie rzeczy jak wejscie w jakas grupe typu klasa/szkola/biuro i kazda osoba co przychodzi
@NewBlueSky: tl;dr masz wyrąbane ego w kosmos i tylko to potwierdzasz.

Pokaż z ciekawości swoją topkę.

SnK bądź co bądź jest jednym z lepszych anime ostatnich lat. Nie będziesz w stanie obiektywnie z tym walczyć.

Przy czym moze gdyby ludzie byli tak ciekawi jak bohaterowie ksiazek to moze by mieli o czym mowic, a nie nudny small talk na zdartej plycie xD

XD Przecież ty chcesz, żeby ludzie byli jak bohaterowie
@NewBlueSky: tl;dr masz wyrąbane ego w kosmos i tylko to potwierdzasz.

@LlamaRzr: to tez czegos nie rozumiem ale dlatego ze opieram sie na faktach, mysle ze ludzie gdyby byli blizej obiektywnosci i faktow to by zawsze mieli giga pewnosc siebie

Pokaż z ciekawości swoją topkę.

@LlamaRzr: nie prowadze zadnej listy. Plus ja czesto mysle o animacjach wspolnie i jeszcze dokladam mange do tego, do tego czesto nalezaloby postawic kreske