Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 38
Niedawno @warszawiak39 się oburzył, że mu z mięsa z kurczaka nadmiarowa woda powstaje, a wielu w komentarzach pisało, że to pewnie wina mięsa z Biedronki bo jak mięso nie jest z mięsnego to na pewno syf. XD

Powiem tak. Dziwnym by było gdyby mięso, które zawiera w sobie ok. 70% wody nie puszczało tej wody przy smażeniu. XD

Problem nie leży w mięsie tylko, jak wielu w komentarzach zwracało uwagę, w sposobie smażenia. OP pewnie ledwo rozgrzał patelnię i wrzucił na raz całe mięsiwo i zdziwiony, że ono się nie smaży tylko gotuje.

Polecam kupić sobie solidną patelnię, a nie te teflonowe gówna dla słabiaków. Poniżej kurczaczek smażony na patelni stalowej (tzw. cygańskiej). Kurczaczek z Biedronki oczywiście. Całość smażenia na oliwie trwała nie więcej niż 5 minut. I gdzie ta woda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)


#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #oswiadczeniezdupy
Krupier - Niedawno @warszawiak39 się oburzył, że mu z mięsa z kurczaka nadmiarowa wod...

źródło: comment_1652984859d3TD8JIj5qK80HJhX3rFc3.jpg

Pobierz
  • 33
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@OcelotEater: oststnio oglądałem jakiś film odnośnie steków i wyszło, że to wyciąganie wcześniej nic nie daje, bo w 20/30 min tej temperatury i tak nie złapie, a kto by wyciągał kurczaka kilka godzin wcześniej jeśli robi obiad po pracy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
co powoduje że robią się te czarne boki, a przy rączce ich nie ma?

@amn1337:

Na rączce nie smażysz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak serio to nie wiem. :p
Problem nie leży w mięsie tylko, jak wielu w komentarzach zwracało uwagę, w sposobie smażenia. OP pewnie ledwo rozgrzał patelnię i wrzucił na raz całe mięsiwo i zdziwiony, że ono się nie smaży tylko gotuje.


@Krupier: Gadasz głupoty.

Usmaż sobie mięso z kury takiej wychorowanej na wsi i zweryfikujesz swoje poglądy.

Możesz też zapytać kogoś zaufanego, kto pracował przy obróbce mięsa, jak jest ono przygotowywane do sprzedaży.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krupier: nie boję, dziele się doświadczeniem. Smażę na oliwie ale nie wszystko. Wybieram wówczas nie extra virgin tylko tę z wytłoczyn.

@stiven777:

To właśnie źle robisz bo najlepsza do smażenia jest extra virgin.