Aktywne Wpisy

swcc +482

macan +74
Bez kitu tak właśnie się czuję, jak ten gość z parasolem xD
Wypłata 2x większa od niektórych znajomków, którzy żyją na 3x lepszym poziomie. Oni mają ładne auta, wynajmują ładne mieszkania, mają kredyty i nie mają oszczędności. Ja mam oszczędności, ale nic poza tym XD Pytanie za 100 punktów - kto żyje źle? Ja, czy oni?
#heheszki #finanse #ekonomia
Wypłata 2x większa od niektórych znajomków, którzy żyją na 3x lepszym poziomie. Oni mają ładne auta, wynajmują ładne mieszkania, mają kredyty i nie mają oszczędności. Ja mam oszczędności, ale nic poza tym XD Pytanie za 100 punktów - kto żyje źle? Ja, czy oni?
#heheszki #finanse #ekonomia

#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #tarcza
ja chcialbym w swoim zyciu jeszcze jeden kredyt kiedys wziac wiec chyba sie przestrasze i nie bede bral wakacji kredytowych
Co to za #!$%@? w ogóle
To w takim razie co bank zrobi jeżeli weźmiesz wakacje, odłożysz hajs i nadplacisz kapitał np miesiąc później po zakończeniu wakacji?
Z jakiej paki mieliby wtedy mieszać Ci w Biku? Nie są w stanie niczego udowodnić.
Trzeba też pamiętać, że teraz te wakacje są trochę inne, bo nie odkładają samej części kapitałowej raty, ale też odsetki czyli przedłużają cały kredyt. Myślę, że korzystanie z tego będzie tak
A co jak ktos juz ma np. mieszkanie wlasnosciowe, a drugie kupil nakredyt, bedzie gitara?:D
@Kazadum: No jak co zrobi? Zapisze sobie, ze wzialem wakacje kredytowe. Przyjde kiedys po kredyt np. na wykonczenie domu, a oni pokiwaja paluszkiem, ze hola, hola, nie bylo hajsu na splate i sie wakacje kredytowe
Mam podobną sytuację, kredyt jeden mam, drugi pewnie za kilka lat. I wezmę te wakacje bo znacznie nadplace ten kredyt
@Kazadum: projekt ustawy mówi, że kredyt musi być wzięty na zaspokojenie własnych potrzeb mieszkaniowych żeby można było z wakacji skorzystać, ma się składać oświadczenie pod groźbą odpowiedzialności karnej. Wg mnie jak się ma już mieszkanie i bierze się drugi kredyt na inne mieszkanie to nie podchodzi pod to całe zaspokajanie. No ale to wszystko są ciągle
banki straszą bo to ich nic nie kosztuje a wakacje kredytowe a'la 2022 są tak dobrą ofertą że każdy z odrobiną oleju w głowie weźmie i modele scoringowe czy analitycy będą tego świadomi w przyszłości,
to nie jest porada w rozumieniu ustawy ale biorę i sobie nadpłacę kapitałk, za to że banki #!$%@?ły wibor ponad lombardową to nie jest
Nigdzie nie było 3%, a jeżeli były to podeślij jakieś zdjęcie umowy, albo chociaż SS oferty z tamtych dni.