Aktywne Wpisy
cl_master +1
#gry
Kurde mirki, mam jakąś taką ochotę na jakąś starszą grę z klimatem. Mówię starszą bo chciałbym zobaczyć taką niefotorealistyczna grafikę z fajnym stylem i klimacikiem.
Jesteście w stanie coś zaproponować? Tak żeby zrobić sobie herbatkę, zgasić światło a pokoju i pograć spokojnie.
Kurde mirki, mam jakąś taką ochotę na jakąś starszą grę z klimatem. Mówię starszą bo chciałbym zobaczyć taką niefotorealistyczna grafikę z fajnym stylem i klimacikiem.
Jesteście w stanie coś zaproponować? Tak żeby zrobić sobie herbatkę, zgasić światło a pokoju i pograć spokojnie.
kto waszym zdaniem zasługuje na miejsce i dlaczego #glupiewykopowezabawy #ankieta
Kto zasługuje na miejsce
- A 4.9% (15)
- B 36.7% (112)
- C 48.9% (149)
- D 9.5% (29)
Problem polega na tym że photorec nie ma dostępu do danych zamontowanych przez mtp
Jakby #android nie dal dostępu, a nie wiem czemu.
Włączyłem nawet debugowanie USB.
@pyroxar Jeszcze obczaj
/run/user/$USER/gvfs/
albo/var/run/user/$UID/gvfs
@pyroxar: xDDD
@pyroxar: zabierasz się za to od d--y strony. Ty nie masz sie dostać do danych a fizycznie do systemu plików. MTP nie wystawia ci systemu plików i dostępu do niego na poziomie bloków a prosty interfejs/serwer plików.
Twój pomysł to dosłownie tak jakbyś próbował photorec, dd albo testdisk na FTP odpalić albo dowolnym systemie plików zamontowanym przez FUSE.
Ty masz znaleźć narzędzie
największa szansa powodzenia to zrzut partycji danych z telefonu do pliku poprzez ADB i próba odzysku plików np. testdiskiem, ddrescue itp oprogramowaniem działającym bezpośrednio na systemie plików
kompletne guide znajdziesz na xda, ale to nie jest 1 kliknięcie
@Dibhala: niby OP od lat korzysta z linuksa ale obawiam się, że może w c--j nie ogarniać + to by wymagało zrootowania telefonu. Druga sprawa, to partycje w androidzie są chyba szyfrowane od którejś wersji (wcześniej jako luks, obecnie pliki po stronie fs).
@pyroxar: masz zrootowany fon?
natomiast z szyfrowaniem zawsze będą j---a, jednakże przeszła mi przez oczy jakaś możliwość pominięcia szyfrowania. Nie wiem jednak na ile to jest realne w przypadku zgredoida >10-11
z innych rozwiązań zawsze można by próbować zaintalować pakiet testdiska czy innego recovery i orać tym pamięć flash poprzez ADB. Abo się uda abo nie ¯\_(ツ)_/¯
@Dibhala: też mi to przyszło do głowy, ale w pierwszej kolejności to trzeba ogarnąć gdzie w ogóle plik którego OP szuka jest zlokalizowany bo może jest na karcie SD? xD
na teraz jedyne co mi przychodzi do głowy to twrp, które umożliwa odszyfrowanie partycji i od razu stworzenie kopii partycji. Jednakże to wymaga odblokowanego bootloadera przy czym nie ma potrzeby instalacji twrp a wyłącznie jednorazowe uruchomienie twrp podczas bootowania.
W tym jednak wypadku OP nie ma takiego handicapu.
Kiedyś nadziałem się na wzmiankę o powstającym narzędziu do odzysku danych ze zrzuconej partycji wraz z deszyfracją