Wpis z mikrobloga

@severian: Dziękuję :) W dzisiejszych czasach portali społecznościowych znalezienie moich danych zapewne nie jest problem a samego imienia i nazwiska jakoś szczególnie nie ukrywam :) @klekseusz Do tego mam pierwsze miejsce we wszystkich kolejkach do specjalistów i refundacje niektórych leków :p
  • Odpowiedz
@carl1910: To tylko 15 razy trzeba oddać krew, żeby mieć legitymację?

Gratulacje. Sam oddałem ze 3 litry. Przestałem, kiedy baba źle mi się wkuła i ruszała igłą w tył i przód kilka razy, chyba specjalnie po to, żebym powoli odpłynął pierwszy raz w życiu.
  • Odpowiedz
@kavec: Dokładnie, następne odznaki są za 12 oddanych litrów i chyba 18 ale żadnych dodatkowych profitów już z tego nie ma :) Chyba że darmowa komunikacja ale to już zależy od miasta.
  • Odpowiedz
@klekseusz: To ca napisałem to w całej Polsce bo są na to zapisy w ustawie. Natomiast inaczej honoruje się dawców po samym oddaniu a rożni się to chyba tylko jakimiś gadżetami i rodzajami czekolad i innych produktów :) Inne też są wymagania na darmowa komunikację
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: Bo odznakę dostajesz w oddziale PCK.

Idź do RCKiK i poproś o zaświadczenie do PCK o ilości oddanej krwi.

Z tym kwitkiem wybierasz się do oddziału PCK i tam dostajesz odznakę i legitymację ZHDK ;)
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: Bo nie mówią sami z siebie :) trzeba się zgłosić do lokalnego punktu PCK wypełnić wniosek okazać książeczkę i potem czekać :) W ciągu miesiąca oni wydają można zadzwonić czy aby nie ma wcześniej do odbioru :)
  • Odpowiedz
@carl1910: a jak to jest z tymi kolejkami? Przy zapisywaniu się mówi, czy się wbija a potem 'sorry stara babo z katarem i swędzącą pachą, ja wchodzę pierwszy?'
  • Odpowiedz
@nacnac: przy zapisywaniu się. I nie ma że oni akurat tego nie uwzględniają, jak mi powiedział koleś przy wydawaniu legitymacji trzeba walczyć o swoje prawa :)
  • Odpowiedz