Aktywne Wpisy

Wontensso +127
Cześć, za tydzień mija równo rok po przeszczepie włosów + stopniałem o 15 kg
Oprócz przeszczepu wspomagałem/wspomagam proces: minoxidilem,finasterydem, wit. D, Biotyna, Omega3.
Nazwę kliniki podam we wiadomości prywatnej. Za reklamę mi nie płacą ( ͡° ͜ʖ ͡°) Całość wyszła mnie ok 2800 euro z lotem i hotelem włącznie.
Powiedziano mi, że pobiorą ok 5000 graftów na 1 sesji - to dużo, ale podjąłem ryzyko. Finalnie po zabiegu
Oprócz przeszczepu wspomagałem/wspomagam proces: minoxidilem,finasterydem, wit. D, Biotyna, Omega3.
Nazwę kliniki podam we wiadomości prywatnej. Za reklamę mi nie płacą ( ͡° ͜ʖ ͡°) Całość wyszła mnie ok 2800 euro z lotem i hotelem włącznie.
Powiedziano mi, że pobiorą ok 5000 graftów na 1 sesji - to dużo, ale podjąłem ryzyko. Finalnie po zabiegu
źródło: 11-months-after-ht-v0-8dknhouhjj3f1
Pobierz
jacekparowka +82
daily reminder jaki należy mieć stosunek do pasożytów pcimbi0rców
#pracbaza #praca #korposwiat #psiembiorcy
#pracbaza #praca #korposwiat #psiembiorcy
źródło: bf9c688f2ba8e3cd9ee6a9d6657f0fc339251b079509a0998bf3d65781accd66
Pobierz

jestem absolutnym żółtodziobem jeśli chodzi o prąd, więc prosiłbym bardzo o wytłumaczenie mi pewnych podstaw.
Otóż mam sobie taki przycisk bluetooth midlanda, zasilany z baterii CR2032. Ostatnio przestał mi działać, więc uznałem że może kwestia baterii. I teraz do sedna:
1. Wziąłem nową baterię, która ma deklarowane napięcie 3V. Mój miernik za 20zł zmierzył 3,3V.
2. Wrzuciłem ją do tego przycisku, niestety nadal nie zadziałał.
3. Wyjąłem więc baterię i teraz nagle odczyt wynosił 2,2V i stosunkowo szybko i równomiernie urósł do 2,7V (kwestia może kilkunastu sekund).
4. Po odczekaniu jakichś kolejnych 5 minut baterii udało się osiągnąc 2,9V.
5. Po jakichś kolejnych 10 minutach miała 2,95V.
5. W tym momencie znudziło mi się czekanie (być może rosła by dalej w strasznie wolnym tempie), więc ponownie ją zainstalowałem w przycisku i sytuacja się powtórzyła, tj. przycisk dalej nie działał, znowu odczyty po wyjęciu zaczęły się od jakichś strasznie niskich wartości i po pewnym czasie urosły do 2,9V.
I teraz pytanie - czy to znaczy że ten przycisk jest zj*bany i 'shortuje' (zwiera?) baterię? I czy ta bateria po pewnym czasie wróci do "życia" i będzie prawie jak nowa, czy już śmietnik?
Za wytłumaczenie mi co to za mechanizmy stoją za tą czarną magią stawiam p--o (BLIKiem) :)
#elektryka #elektronika
Wydaje mi się, że na tej stronie znajdziesz odpowiedź
https://teoriaelektryki.pl/jak-rozumiec-spadek-napiecia/
Bateria nie odzyska całkowicie pojemności. Ile jej zostało to nie da się powiedzieć.