Wpis z mikrobloga

Zrobiłem sobie badania krwi, bo ogólnie czuje takie zmęczenie, zniechęcenie. Ledwo wstanę z łóżka i zaraz muszę sie połozyć.Ogólnie ciężko jest mi sie wyspać (praca na cztery zmiany) mimo odpowiedniej ilosci snu. Podejrzewałem testosteron a tu pozytywne zaskoczenie. Grypy, przeziębienia nie ma.
Co zrobic aby poprawic komfort zycia?
#wyniki #badania #testosteron #zdrowie
shzye - Zrobiłem sobie badania krwi, bo ogólnie czuje takie zmęczenie, zniechęcenie. ...

źródło: comment_16517087927LLfKgrN1gOxdKfBXCrXqr.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
@shzye: też pracuje na 4brygady. Mi względnie pomogło spanie o w miarę normalnych porach. Ostatnie 4 lata jak tylko mogłem to siedziałem do 4/5 nad ranem i spałem do 14. Przez co potem byłem taki #!$%@?. Odkąd śpię, też w wolne dni, tak między 2 a 10 to po dłuższym czasie mój stan się poprawił. A najlepiej to nie pracować w takim systemie
  • Odpowiedz
@Galaktoboureko: A widziałaś wyniki badań opa? Możesz się zaskoczyć.
@shzye: Czepiacie się tego testosteronu, jak nie wiem co. Ogarnij głowę, albo pracę, widocznie zmiany ci nie służą. Ewentualnie sprawdź jeszcze e2 i prolaktynę. Ewentualnie ft3 i ft4, bo tsh dość wysoko.
  • Odpowiedz
@Merkowsky zdarza się, w pracy nie uzywam telefonu to jak wracam do domu to przed zasnięciem zawsze posiedzę z 20/30min albo na pc albo na telefonie
  • Odpowiedz
@shzye wynoś telefon do innego pomieszczenia jak kładziesz się spać, nie będzie wtedy kusiło, żeby z niego korzystać, pc to akurat mniejszy problem, a jeżeli używasz budzika, to używaj jakiegoś prostego telefonu typu Nokia 3310 lub czegoś podobnego, u siebie widzę, że jak kładę się spać, to jeszcze 30min leżę z telefonem w łóżku, a jak się obudzę, to z godzinę z nim leżę, swego czasu zrobiłem eksperyment - telefon przed snem
  • Odpowiedz
@shzye gdybyś badał prolaktynę, to pamiętaj o higienie, czyli żadnego stresu, seksu, masturbacji itp ok. 24h przed badaniem. Może z tym 24h przesadziłem, ale fajnie jakby to była doba.
  • Odpowiedz