Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +290
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
mirage50 +235
w TVN tradycyjnie na pasku "MARSZ NARODOWCÓW" xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Kupiłem sobie taki zestaw i myślałem ze to wszystko będzie gotowe do działania bez większego nakładu pracy i d--a. Podłączyłem kamerki a rejestrator ich nie znajduje xD już widzę ze teraz pewnie cała sobotę poświęcę zanim ogarnę co się dzieje…
#monitoring #informatyka
Dodatkowo jak wyszukuje kamerki w rejestratorze to te świecą się przez chwile ale nie dodaje ich i tak do listy
Nawet z jedna kamera jest problem, tak jak widac na screenie rejestrator ma 192.168.1.108 a kamerki maja 192.168.1.168 wiec wydaje mi sie ze chociaz jedna powinna zostac wyszukana kiedy reszta jest odlaczona
@Murasame: jaka konfiguracja IP kamerki? Dobra brama domyślna i maska podsieci?
@LazyInitializationException: a jak mam w ogóle dostać się do kamerki bez rejestratora? Przecież jak podłączę to np. Do PC to nie dostanie zasilania
Moze tutaj cos musze zmienic?
Spróbuj zrobić tak, że podłącz kamerę do rejestratora i komputer. Komputer dostanie adres IP z rejestratora, i zobaczysz w jakim zakresie adresów to faktycznie działa. Co więcej, będziesz mógł się dostać bezpośrednio do kamery, być może ma ustawienia jakieś niestandardowe, i wystarczy ją
Jest jakiś progres, podłączyłem kamerkę pod własne zasilanie + bezpośrednio do routera do którego podłączony jest rejestrator i wtedy urządzenie jest znajdowanie na liście rejestratora.
Teraz trzeba ogarnąć trzeba wpinając do rejestratora nie działa, zasilanie jest ok bo kamerka daje sygnał świetlny przy podpinaniu do rejestratora...
Może to kwestia konfiguracji tego przełącznika, nie mam pojęcia.
chyba z tym przełącznikiem muszę coś wymyślic ale nie wiem co tam ustawic
C-----o opisany ten interfejs rejestratora