Wpis z mikrobloga

"Czas jest względny"

Połączyłem moje dwie dziwne rekodzielnicze pasje - malowanie galaktyk i złom zegarmistrzowski.

I nie wiem jak mając obie formy przed oczami już od lat, nie wpadłem na to wcześniej - przecież aż się prosiło żeby połączyć obie te pasje.

Więc tak, tym razem będę wyżywać się w taki sposób bo to nowa forma w której się zakochałem.
A rękodzielniczo dość szybko się nudzę powtarzalnością, więc cudownie wymyślić coś nowego co daje mi napęd do działania.

Co finalnie z tego będzie? Pojęcia nie mam.

Optuję za brelokami, albo ozdobą dla #cosplay ale finał prac zobaczycie innym razem - póki co to był mały eksperyment i próba. Próba którą powtórzyłem 10 razy i teraz nie wiem jak to ugryźć ¯\_(ツ)_/¯

A najlepsze jest to, że właśnie rozpakowałem paczkę od znajomego zegarmistrza koło którego stałem na targach i zrobiliśmy cudowną wymianę - on wziął jeden z moich świecących mechanizmów bo mu się spodobał a w zamian dał mi paczkę nieużywanego przez niego złomu.

Paczka siedziała u mnie 4 miesiące bo nie miałem pomysłu co z tym zrobić a tam co? Ponad 20 kwarcowych zepsutych kompletnych zegarków które mogę użyć właśnie w takiej formie. Uwielbiam takie wymiany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tym razem nie będę się rozpisywać więcej, dopijam kawę, uruchamiam myjkę ultradźwiękową i działam.

Miłego Mirasy!

#rozkminkrzaka #rekodzielo
bkwas - "Czas jest względny"

Połączyłem moje dwie dziwne rekodzielnicze pasje - ma...

źródło: comment_1651141100zVC26CIgcl1EbZGyHxyLKI.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chętnie kupię, gdybyś miał wolny to proszę o kontakt. Świetna robota i życzę powodzenia, myślę że możesz na tym zarobić fortunę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Askaukalis najlepiej światło dzienne - przy pełnym słońcu wystarczy dosłownie 5-10sekund.

Pigmenty lumi są naświetlane przez światło UV a tego najwięcej jest właśnie w świetle słonecznym.

Mogą być też klasyczne żarówki albo jarzeniówki ale potrzeba paru dobrych minut żeby pigment dobrze "naładować" no i najsłabiej naświetlaja światła LEDowe.
  • Odpowiedz