Aktywne Wpisy
Tyrande +73
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Bylem dzis u znajomych, laski wynajmuja razem mieszkanie i po prostu kazda ma swoj pokoj. Jakie bylo moje zdziwienie gdy sie okazalo ze nie uzywają.... lodówki. Miały odłączoną od prądu, argumentując że i tak nie potrafią gotować. Jedna leci na słoikach i paczkach od mamy i babci. Druga je na mieście lub w pracy (kantyna). Obydwie 32yo+. Mózg r-------y
Połączyłem moje dwie dziwne rekodzielnicze pasje - malowanie galaktyk i złom zegarmistrzowski.
I nie wiem jak mając obie formy przed oczami już od lat, nie wpadłem na to wcześniej - przecież aż się prosiło żeby połączyć obie te pasje.
Więc tak, tym razem będę wyżywać się w taki sposób bo to nowa forma w której się zakochałem.
A rękodzielniczo dość szybko się nudzę powtarzalnością, więc cudownie wymyślić coś nowego co daje mi napęd do działania.
Co finalnie z tego będzie? Pojęcia nie mam.
Optuję za brelokami, albo ozdobą dla #cosplay ale finał prac zobaczycie innym razem - póki co to był mały eksperyment i próba. Próba którą powtórzyłem 10 razy i teraz nie wiem jak to ugryźć ¯\_(ツ)_/¯
A najlepsze jest to, że właśnie rozpakowałem paczkę od znajomego zegarmistrza koło którego stałem na targach i zrobiliśmy cudowną wymianę - on wziął jeden z moich świecących mechanizmów bo mu się spodobał a w zamian dał mi paczkę nieużywanego przez niego złomu.
Paczka siedziała u mnie 4 miesiące bo nie miałem pomysłu co z tym zrobić a tam co? Ponad 20 kwarcowych zepsutych kompletnych zegarków które mogę użyć właśnie w takiej formie. Uwielbiam takie wymiany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tym razem nie będę się rozpisywać więcej, dopijam kawę, uruchamiam myjkę ultradźwiękową i działam.
Miłego Mirasy!
#rozkminkrzaka #rekodzielo
to sie sprzeda serio
Pigmenty lumi są naświetlane przez światło UV a tego najwięcej jest właśnie w świetle słonecznym.
Mogą być też klasyczne żarówki albo jarzeniówki ale potrzeba paru dobrych minut żeby pigment dobrze "naładować" no i najsłabiej naświetlaja światła LEDowe.
Niech służy długo i świecąco!
Komentarz usunięty przez autora
Ale chciałbym - taka galaktyczna tarcza mogłaby być klimatyczna :)
Komentarz usunięty przez autora