Wpis z mikrobloga

Peklowanie – proces technologiczny, polegający na działaniu mieszanki peklującej na mięso. Efektem tego procesu jest utrwalanie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa oraz przedłużenie trwałości produktu poprzez hamowanie wzrostu bakterii chorobotwórczych i gnilnych.


@NaczelnyOskarek:
  • Odpowiedz
@NaczelnyOskarek:

Peklowanie – proces technologiczny, polegający na działaniu mieszanki peklującej na mięso. Efektem tego procesu jest utrwalanie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa oraz przedłużenie trwałości produktu poprzez hamowanie wzrostu bakterii chorobotwórczych i gnilnych.


Wikipedia.

Edit: w Tu jeszcze masz z pic rel z wypok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
InsertPPL - @NaczelnyOskarek: 

 Peklowanie – proces technologiczny, polegający na d...

źródło: comment_1650960645XjwMTRWBXFwVejAfhvn1QN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz