Wpis z mikrobloga

#niedajdupy <---- tag do obserwowania

9/19

Again?

Wczoraj w pracy nie było tak źle, jak mówili że będzie.

Wysłałem dwa wnioski do komorników o umorzenie zajęcia wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenia. Mam nadzieję, że wierzyciele przychylą się do mojej prośby, gdyż jest to moje jedyne źródło utrzymania na chwilę obecną.

Po powrocie do "domu" ogarnąłem pokój i posprzątałem go na picuś glancuś. Bo porządek jest ważny.

Po obiedzie udałem się do marketu w celu zakupienia kilku dań słoikowych w postaci lecza, bigosu, pulpetów i fasolki po bretonsku. Będzie na kolejne 4 dni.

Ogoliłem się, wykąpałem i pozbyłem się włosów na głowie, by później w spokoju obejrzeć film.

Co się później okazało? Zaprzyjaźniłem się z kleszczem, którego nigdy wcześniej nie widziałem na oczy. Po pracy muszę udać się do apteki w celu zakupienia przyrządu do odkolegowania mojego nowego przyjaciela, bo ten przyczepił się gdy ja korzystałem z relaksu.

* * * *

Jeśli ktoś zechce wspomóc mnie jakąkolwiek kwotą, poniżej podaję numer telefonu dla wpłat za pomocą BLIK:
888586725

Środki te przeznaczę na bieżące wydatki.

W miarę możliwości pieniądze będę sukcesywnie oddawał.

Miłego dnia.
Pobierz o.....o - #niedajdupy <---- tag do obserwowania

9/19

Again?

Wczoraj w pracy nie by...
źródło: comment_1650941325xq4l1FoqvA3fgLyqYmJmNX.jpg
  • 59
https://www.wykop.pl/wpis/64803825/niedajdupy-lt-tag-do-obserwowania-polska-bezdomnos/ :

Wiem że wciąż będziecie mi ubliżać i śmiać się ze mnie ale to wasza słabość.

Ja podjąłem decyzję o nie proszeniu o pieniądze, o nie robieniu w #!$%@? systemu i brania kasy za free, o nie robieniu >ludzi w #!$%@?, a w szczególności zaakceptowanie tego że jestem chory i danie sobie drugiej tak naprawdę szansy na >życie, bo już miałem myśli i próby samobójcze.

Z wpisu powyżej:

Jeśli ktoś
@archates: @NaglyAtakGlazurnika: Ludzie on podał taką możliwość pomocy bo Mirki same wcześniej prosiły jak mogą pomóc... Poczytajcie poprzednie wpisy a nie atakujecie z góry. Gościu założył sobie tag, aby mieć z kim podzielić się swoimi problemami, lub wylać jakieś żale a wy atakujecie. Nie chcecie pomagać - nikt was nie zmusza. Kasy na siłę nikomu nie zabierze. Zachowajcie odrobinę kultury.
Ludzie on podał taką możliwość pomocy bo Mirki same wcześniej prosiły jak mogą pomóc...

@krissrusz: Hahah, już się nawet zaczyna argumentowanie jak przy rekinie "nikt was nie zmusza, ludzie sami chcą mu wpłacać, co dupa was boli, że zarabia". A za tydzień jak zniknie po #!$%@? Mirków na kilkanaście tysięcy będzie pikachu face xD Nic się nie uczycie.
@pianinka: No ale #!$%@? jak można mówić o #!$%@? kogoś jeśli on prosi o datki, wsparcie itp.? Co ktoś mu da 5koła? Jeśli tak by się zdarzyło to chyba musi mieć w opór gotówki taki darczyńca i niewiele rozumu. Jak można mówić o okradaniu jeśli to pomoc dla bezdomnego wychodzącego z kryzysu? Jeśli dajesz komuś jałmużnę to logiczne, że obdarowany sam nią rozporządza jak chce. Tyle i tylko tyle. To bardziej
@krissrusz: Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że ludzie kłamią? Rekin też był bezdomny i też zbierał tylko na wyjście z kryzysu, też miał sukcesywnie oddawać, zebrał kilkanaście koła i się ulotnił, w międzyczasie wyszło, że ludzie chcieli mu załatwiać pracę, mieszkanie, dowozić jedzenie, wszystkich olał, wiesz czemu? Bo nigdy nie potrzebował faktycznej pomocy tylko chciał urobić takie naiwne owieczki jak ty, wziąć od kilkuset osób po 10 zł "bo to