Aktywne Wpisy
zackson +10
Co można zrobić samemu (+ szwagier) w mieszkaniu deweloperskim bez żadnego doświadczenia? Nauka przez oglądanie tutoriali na YT xD Na razie tylko malowanie + kładzenie podłogi (panele) przychodzi mi do głowy. Płytki w łazience za duże ryzyko, że będą krzywo. Meble robi stolarz.
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
duzy_krotki +514
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
#dwubiegunowka #depresja #samobojstwo #chorobypsychiczne
Wiem co czujesz...
Nie dziwię się magicznym myślom, bo ciężko jest ich nie mieć kiedy po manii wracają zmysły i uświadamiasz sobie, że w kilka ostatnich miesięcy nieświadomie r------------ś swoje życie w drobny mak, a świadomość, że od teraz całe swoje życie będziesz musiał podporządkować chorej psychice odbiera resztki optymizmu i chęci do życia...
Jeśli mimo wszystko chcesz żyć to musisz cały czas pozostawać pod opieką psychiatry.
Przy tym zaburzeniu na dłuższą metę nie da się żyć
Współczuję Ci bardzo że też tego doświadczasz bo wiem jak cholernie ciężko jest z tym żyć...
W pewnym sensie możesz się mimo wszystko uważać za szczęśliwca, bo mnie zmiotło w wieku 23 lat, a oddałbym wszystko za tych kilka więcej lat życia w stanie sprzed pierwszej manii...
rozpisać sobie każdy problem jaki sie posiada i jeden po drugim zacząć je neutralizować ustalając hierarchie który jest najważniejszy
@SalvationArmy:
skąd ta pewność?