Wpis z mikrobloga

@Przecietnyczerep: Boli ją prawda, nawet psycholog ją przejrzała i powiedziała w twarz ze powiela schematy z poprzednich związków a ta idzie w zaparte ze nie. No to powodzenia xD to ona będzie nieszczęśliwa w tym związku nie my. Już na pierwszy rzut oka widać ze u Kamila pierwsze skrzypce gra siostrunia, znajomi a na szarym końcu żonka. Jesli jej to odpowiada, nie mam pytań xd ale po zachowaniu w ostatnim odcinku
@shnitzel: no ta nowa psycholożka jest dość odważna , myślę , że ta para na bank nie przetrwała . Ja akurat po części rozumiem Agę , schudła dużo i to pewnie jakiś jej pierwszy ,,związek,, po metamorfozie. Mogła być długo sama i marzyć o księciu a trafiła jak trafiła. Aga to taki ulubieniec teściowych i cioć ..założę się że nie jeden gość chce taką dziewczynę mimo wszystko¯\_(ツ)_/¯
@Przecietnyczerep: Na samym początku nawet sama uprzedziła Kamila i poprosiła, aby jej zakomunikował że coś nie jest ok, jak ona poleci ze wszystkim. Czy to jest powielony problem, czy to z nią jest problem? A może to wynika po prostu z jej stylu bycia połączonego ze słabą komunikacją ze strony Kamila? Czy naprawdę wszyscy muszą być tacy podręcznikowi? Jak dla mnie nie. Jest taka jest, każdy jest inny i według mnie
@Inch7allah: no myślę że z niej taki typ zadaniowy na zasadzie dali mi męża , zrobię wszystko co mogę zeby później nie mieć do siebie pretensji. W sumie obraz jej osoby u mnie trochę się zmienił . Założę się się że nie jeden mirku jednak by chciał mieć taką dziewczynę. Na pewno nie ma tendencji do zdrady i jest dosyć elastyczna. To że nie ma za wiele hobby to plus dla
@Przecietnyczerep: Może tak być wlasnie. Ona bardzo wizerunkowo pasuje im do rodzinki o czym pisałam wcześniej, w sensie pani z banku i te sprawy. Jednakże Kamil chyba wolałby laske bardziej wizualnie sucz anizeli Age i taka która będzie bardziej wyzwaniem a nie ciepła klucha. Z drugiej strony laska tego typu raczej nie będzie szukac meza a jedynie przygody i na pewno nie będzie szukac go w tym programie. Najgorszym doradca jest
@shnitzel: dla niektórych ludzi pewne rzeczy są po prostu proste, tylko muszą trafić na odpowiednią osobę. Ona jest taka, że nie szuka przeszkód, jest dążąca do porozumienia, ale świadoma swojego tego wszystkiego, sama na ten temat się wypowiedziała i poprosiła (na co się zgodził), żeby w razie czego dostała jasny komunikat, a nie po czasie nagle ma się okazać, że to, to tamto jest złe i kogoś wkurza, ale żyła w
@Inch7allah: Myśle ze on się w ogóle na niektóre jej komunikaty, wiadomości czy zachowania wyłącza. Taki tryb stand by jak typowy facet po 5 latach związku ze wie kiedy przytakiwać kiedy nie. I on tak jej tez naprzytakiwal ale zupełnie o tym zapomniał w ferworze emocji związanych z ślubem i po prostu jako facet i teraz jest jak jest
@shnitzel: co więcej mi się wydaje, że on jest po prostu tym wszystkim już przytłoczony, to jednak szok dla człowieka żyjącego samemu nagle być non stop z kimś, do którego nie przyzwyczajał się typowymi "dawkami", myślę że nie jest wcale tak źle, jak internet to ocenił. Taka reakcja, zmęczenie tym programem i nawet nią samą, nie musi wcale oznaczać tych wszystkich brutalnych wniosków. Czasem ciężko sobie poradzić z różnymi uczuciami, można
@Przecietnyczerep: Nie brzydka a wręcz ładna, z charakteru też się wydawała ok, i miała spoko rodzinę to też ważne jak się spotyka na imprezach rodzinnych. Teraz ją chyba ta rodzina bulionera przytłoczyła i trochę za bardzo starała się im przypodobać, dla mnie to było mocno denerwujące. Nie wiem czy desperacja ale powinna znać swoją wartość a nie płaszczyć się przedtymi bulionerami. Ja bym ją brał w ciemno.
. Aga to taki ulubieniec teściowych i cioć ..założę się że nie jeden gość chce taką dziewczynę mimo wszystko¯_(ツ)_/¯

@Przecietnyczerep: jak u Aga trafiła na kogoś kto się by się w niej zakocham i oddawał to co ona daje to takie poświęcenie nie jest problemem, a wręcz scala związek w początkowej fazie.
Problem jest taki że ona daje znacznie więcej niż dostaje. I oczywiście można tak żyć, jest wiele takich par.
opis odnośnika

@shnitzel: Aga jest ze wschodu Polski (Białystok?), tam kobieta bez męża jest nikim, matki kładą to do głowy swoim córkom gdy te są jeszcze w pieluchach.
Kobieta może mieć porządne wykształcenie, dobrą pracę, mieszkanie, samochód i jakie tam jeszcze są wyznaczniki statusu społecznego, ale to wszystko psu na budę, jeśli jest bez chłopa.
I tak to idzie przez pokolenia.
@Luna_verde: naprawdę widzisz taką różnicę między innymi rejonami Polski? Bo ja mam wrażenie że to zależy bardziej od pojedynczej rodziny i wychowania. Jeżeli chodzi o moje doświadczenia z podlasiakami (prawie, północ Lubelszczyzny ale co druga miejscowość ma "Podlaski" w nazwie ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to zauważyłam że dużo więcej młodych ludzi jest religijnych (a może takie towarzystwo), ale tego co piszesz to wcale. Być może nie dotarłam