Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy

Do czarnolistowania: #lowfatderp
#lowfat #highprotein #gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: comment_1650530905c8oMp87rKoJnYeOKdN0DAT.jpg
Pobierz@vertexnormal: Nie czekam.
@Sandrinia: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1650531910K3VICQ7ZpAqYmdGNL3haAN.jpg
Pobierz@Tasanga: Tak.
Ehh
@Greensy: czyli zajebiście
No nie wiem
@Greensy: Bo posiadanie kobiety jest równoważne z otrzymywaniem pysznych obiadków na zawołanie? Wake up, Janusz.
Jakbyś dostał kotlet, to byś oskrobał panierkę, mięso wystudził i może dopiero zjadł.
Jesteś prze gość
źródło: comment_1650540091u0PKBfkrhybQBswsiue92N.jpg
Pobierz@anonymous_derp: a czemu nie świeże? Serio pytam :)