Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ale_co_to: po prostu nie widzę w tym nic złego. I tak na mnie by nie zarobili a do pracy chodzę.
Tylko jak mam do wydania 100zl na grę komputerową to wolę kupić planszówke te ciężko spiracic. Próbowałem z magią i mieczem wyszło średnio xD
Obecnie kupuje nowe gry ale tylko do 10zl jak Vampire Survivors czy Going Medieval. Czasem dam więcej ale tylko za ultra perełki jak Wiesiek 3 (30zl)
  • Odpowiedz
  • 0
@przemyslaw-maczka: No że ktoś ściągnął album System of a Down i wrzucił na YT ze swojego konta.
Producent dawniej na tym nie zarobił nie wiem jak teraz bo jest google music.
@przemyslaw-maczka: Ja mam netflxa i Amazon prime ale tam nic nie ma więc często kończy się torrentem. No nic próbowałem xD
To w sumie można powiedzieć że pół życia nie piracilem bo ściągałem z warezow :p
  • Odpowiedz
  • 1
@Ale_co_to: A Ja mam nadzieję że będę tyle zarabiał że wydatek 200zl na grę będzie taki jak 10zl teraz :p
Albo gry stanieją do takiej kwoty.
200zl plus zagniot typu Assasyna to żart xD
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: najlepsze jest to, że ci @przemyslaw-maczka pisze, że sam pobierał muzykę, bo samo pobieranie jest legalne xD. @Ale_co_to sie prawie zesrał xD. No tak, w Polsce może, a w połowie krajów Unii Europejskiej jest, bo tak sobie ustalili politycy w porozumieniu z pazernymi koncernami. Jak im by jakiś koncern powiedział, że nie można dawać niebieskiej tapety na pulpit, bo jest licencjonowana to oczywiście by tak robili, a
  • Odpowiedz
@przemyslaw-maczka: chłop się zesrał, że ktoś złodziejstwo nazwał po imieniu xD

Dorabia jakąś historię do faktu, że zamiast kupić grę od producenta za xxx złotych po prostu ją piraci, czyli kradnie

Jeszcze trzeba zacząć ciuchy ze sklepu wynosić, bo przecież wielkie koncerny trzymają łapę na większości sklepów i to nieuczciwe, że chcą pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@przemyslaw-maczka: @Ale_co_to: @ElLama:
To powiedzcie mi które z tych rzeczy jest ok a które już nie :P Gdzie jest granica :P
a) piracenie na premiere
b) czekanie 10 lat az gra bedzie po 10zl z dodatkami i kupowanie
c) czekanie 15lat az dadze gre za friko w gogu czy innym epicu
d) kupowanie gier na konsole z drugiej reki z olxa i sprzedaz ich bez
  • Odpowiedz