Aktywne Wpisy
EpicElion +2
RadosnaKloaka +12
A żałosne dziennikarzyny w Kanaliku Zero dalej żyją "sukcesem" z Euro 2016 XDDD
Raz im wyszło, k---a dosłownie XDDD Jakiś błąd w matrixie XDDDDD
Tak naprawdę oni tam na tej imprezie mieli więcej farta niż się komukolwiek wydaje. Przykład? Szwajcaria piłkarsko ich gniotła w 1/8 finału, ale piłka po prostu im nie chciała wpaść, a karne to loteria. Mecz z Ukrainą to samo. Konoplianka i Yarmolenko gnietli ich bramkę, ale piłka nie chciała
Raz im wyszło, k---a dosłownie XDDD Jakiś błąd w matrixie XDDDDD
Tak naprawdę oni tam na tej imprezie mieli więcej farta niż się komukolwiek wydaje. Przykład? Szwajcaria piłkarsko ich gniotła w 1/8 finału, ale piłka po prostu im nie chciała wpaść, a karne to loteria. Mecz z Ukrainą to samo. Konoplianka i Yarmolenko gnietli ich bramkę, ale piłka nie chciała
Wielu z Was próbuje zaprzeczać, że Johny Depp jest winny przemocy fizycznej wobec byłej żony. Niestety, ale musicie się pogodzić z tym, że Depp przegrał w Brytyjskim sądzie, ponieważ udowodniono mu 12 z 14 aktów przemocy fizycznej wobec byłej żony. Atakował inaczej niż w obronie własnej. Wyrok z UK ma znaczenie w obecnym procesie i o tym poniżej.
Na poparcie tych słów mam orzeczenie sądu.
Wszystkie fragmenty pochodzą z wyroku sądu.
Case No: A2/2020/2034 Royal Courts of Justice Strand, London, WC2A 2LL Date: 25/03/2021 (dokument z judiciary.uk). Oryginalny dokument ma 130 stron. Wybrałam najważniejsze fragmenty i dodałam krótką notatkę w języku Polskim.
Nie ma znaczenia, że Depp pozwał tabloid, a nie byłą żonę. Liczy się fakt, że p-----c została udowodniona prawomocnym wyrokiem.
Wszystkie fragmenty wyroku sadu będą w komentarzach.
1. 12 udowodnionych przypadków przemocy fizycznej. EN I PL
2. Fragment wyroku sądu. Amber udowodniła przed sądem, że została pobita co najmniej 12 razy. Sąd odrzuca wniosek o zniesławienie. Do zniesławienia nie doszło, bo Depp faktycznie jest żonobijcą.
3. Fragment wyroku sądu. Sąd orzekł, że uderzył żonę 12 razy inaczej niż w obronie własnej.
4. Fragment wyroku sądu. Sąd odrzuca apelacje, ponieważ nie ma wątpliwości co do dowodów, a sam proces był uczciwy.
Wyrok w UK jest prawomocny. Depp nie może już więcej wywalczyć w UK. Zdecydował się na pozew w Virginii. Nie wiadomo dlaczego wybrał ten stan. Mówi się, że to przez mało restrykcyjne prawo anti-slapp. Prawnicy Deppa probowali zablokować anti-slapp w tym procesie, ale sąd wziął pod uwagę wyrok z UK. Przychylił się do wniosku Amber i od początku procesu Amber jest chroniona prawem anti-slapp.
FRAGMENTY WYROKU SADU W KOMENTARZACH
Sędzia orzekł, że Depp zaatakował swoją byłą żonę 12
czasy w ich związku
1. Na początku 2013 r. Depp spoliczkował i powalił
Heard na ziemię po tym, jak zażartowała
o jego tatuażu „Wino Forever”.
2. W marcu 2013 roku aktor wpadł w szał, będąc
na haju i uderzył Amber tak mocno, że przeciął jej usta.
3. W czerwcu 2013 r. Depp zaatakował Amber w
przyczepie w Hicksville - rzucając w nią okularami i
rozrywając jej sukienkę.
4. W maju 2014 roku aktor krzyczał na żonę w prywatnym
odrzutowcu po zażyciu narkotyków i piciu. Kopał ją i uderzał.
5. W 2014 roku Depp łapie Amber za włosy, uderza ją i
popycha na ziemię podczas detoksykacji
na Bahamy.
W styczniu 2015 roku Depp ponownie atakuje Amber
będąc na narkotykach – tym razem ją policzkując i
popychając ją na ziemię. Potem ją zmusił
do łez stojąc nad nią i krzycząc.
7. W marcu 2015 r. Depp rozpoczyna brutalny
trzydniowy atak w Australii, pozostawiając Heard
z rozerwaną wargą, spuchniętym nosem i
skaleczeniami na całym ciele. Zniszczył dom w
brutalnym szale i zepchnął Amber na ziemię,
dusząc ją i plując jej w twarz, gdy
sprawił, że gwiazda "boi się o jej życie".
8. W marcu 2015 w domu pary w Los Angeles,
Depp złapał Amber przed jej siostrą Whitney
i wielokrotnie ją bił.
9. W sierpniu 2015, podczas miesiąca miodowego
pary, Depp pchnął Amber na ścianę, chwytając
ją za gardło.
10. W grudniu 2015 r. Depp rzucił szklaną karafkę
w Amber w ich domu w Los Angeles podczas
ciągu narkomanii. Spoliczkował i
ciągnął po mieszkaniu za włosy - wyrywając
kawałek. Następnie uderzył ją ponownie w tył
głowy i uderzył głową w twarz i…
krzyczał „Ja cię, k---a, zabiję”. Depp rzucił Amber na materac
i wielokrotnie uderzył ją w tył głowy.
11. W kwietniu 2016 na przyjęciu urodzinowym Amber, Depp
zaatakował swoją żonę po otrzymaniu „ponurej
wiadomości” o jego finansach.
12. W maju 2016, Depp rzucił telefonem w Heard -
uszkadzając jej oko - wcześniej ją pociągnął za
włosy i uderzał.
..
Komentarze podważające wyrok sadu i sugerujące, że sąd był przekupiony będą usuwane. Zamierzam dodać znalezisko, ale to jak wrócą normiki ze swiąt, bo polskie przegrywy napiszą, że jej się należało.
aż załapiesz.
Ciekawy fragment.
@podomka: I jeszcze jedno. Od każdego rozmówcy domagasz się twardych dowodów, a sama spekulujesz. Nie zaprzeczasz, że zażywała n-------i, a jednocześnie pozwalasz sobie na wolną interpretację, nie mającą żadnego pokrycia w faktach. To duża niekonsekwencja.
@podomka: I jeszcze jedno. Od każdego rozmówcy domagasz się twardych dowodów, a sama spekulujesz. Nie zaprzeczasz, że zażywała n-------i, a jednocześnie pozwalasz sobie na wolną interpretację, nie mającą żadnego pokrycia w faktach. To duża niekonsekwencja.
@Niekumaty_: Ktoś inny napisal, ze jest uzależniona, nie ja.
Nie ma i nie było nigdy na to dowodów. Ten watek nie przejawia się nawet w procesie.
Ciekawy fragment.
Aktor zebrał ponad 80 świadków, w tym policjantów, którzy potwierdzają jego wersję wydarzeń - że to Amber biła. Wśród jego dowodów jest też blisko 70 tys. wiadomości SMS, z których ma wynikać, że Amber znęcała się nad nim. Są też nagrania z sesji u psychoterapeuty, który im pomagał. Rozmawiają m.in. o tym, że oboje zachowywali się agresywnie i muszą przestać, zanim posuną się do czegoś
@podomka: Ty się zgodziłaś, że mogła brać n-------i. A jednocześnie zinterpretowałaś to tak żeby Ci pasowało do narracji. Poniżej jest cała Twoja wypowiedź (Twoja, nie przez Cidebie cytowana)
@podomka: nie można podważać CAŁEGO artykułu, jeśli znalazła się w nim (teoretycznie) jedna nieprawdziwa informacja. Uważasz, że przekreślając jeden akapit, jesteś w stanie przekreślić całość? To tak nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawi mnie tych 70.000 wiadomości. Przecież to jest jakaś gigantyczna
@Niekumaty_: W procesie jest faktycznie 70 tysięcy wiadomości, ale to są różnie wiadomości. To nie 70 tysięcy wiadomości pogrążających Amber. Do tej pory
@podomka: przecież to Ty pisałaś, że "eksperymentowała". Czyli sama piszesz o tym, że brała prochy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie w tym jednym zdaniu jest tyle założeń, że nie powinno się tu w ogóle znaleźć.
Możliwe, ze to prawda, ale to raczej nic nie wniesie do procesu, bo zapewne jej nie bił, a tylko dal klapsa.
Obydwa zdania mają taką samą wartość, czyli zerową.
@Niekumaty_: ale co z tego? Napisałam już wtedy, ze nie ma żadnych dowódow, ze ona coś bierze. Dodałam, ze może coś bierze sporadycznie, ale to już była moja prywatna opinia i wyraźnie
@Niekumaty_: Ale w tym procesie masz ponad 100 świadków i 70 tysięcy smsow. Także to nie jest takie nierealne.