Wpis z mikrobloga

To jest niebywałe jak PiS czego się nie dotknie to zamienia w g**no. Kolejna grupa zawodowa przeszkadza super partii.

Parę lat temu sam startowałem w procesie rekrutacyjnym na kurs kontrolera ruchu lotniczego. Rekrutacja składająca się z kilku etapów: testów pamięciowych, logicznych, testów z języka angielskiego, testów psychologicznych, na koniec samej rozmowy rekrutacyjnej aby poźniej móc zacząć dwuletnie szkolenie za minimalną krajową. Szkolenie, w którym na każdym etapie możesz odlecieć (hehe). A sam kurs nadaje uprawnienia tylko i wyłącznie w obrębie naszego kraju. Chcesz robić w Anglii? Robisz nowy kurs. Jesteś kontrolerem obszaru a chcesz być kontrolerem na wieży? Robisz nowy kurs. Podziękowałem wtedy grzecznie po rozmowie.

Ale fakt, Horała ma rację, z dnia na dzień zatrudni kontrolerów. Najlepiej niech weźmie pajetów z Indii.

Juliett-Echo-Bravo-Alfa-Charlie Papa-India-Sierra

#lotnictwo #bekazpisu #protest
  • 10
@rynth_: co do samych testów nie zapomnę jak na 1 etapie dostałem miasta z województwa mazowieckiego, gdzie jak dobrze pamiętam trzeba było chyba je jakoś umieścić w przestrzeni/na mapie ( ͡° ͜ʖ ͡°) naprawdę wyśmienite zadanie.
@rynth_: najzabawniejszy był tekst, że skoro zarabiają 45k, to mogą zarabiać 30k. Skoro koszą gruby hajs, to mogą kosić mniej gruby. I jakoś PiSowski funkcjonariusz się nie zająknął, że protest jest, bo rząd chce obciąć pensje o 1/3, tylko sugeruje, że zarabiają za dużo, więc zabieranie im jest nie tylko zaprawdę prawe i sprawiedliwe, ale również słuszne i zbawienne.
@rynth_: I właśnie z tego powodu zapierniczam do Berlina na samolot, bo w tym gowno państwie nie mam pewności, że wylecę albo wrócę w terminie, który sobie założyłem.
@Kj5s6f2dk7s54o: Uczciwi ludzie tyle nie zarabiają, jak to tyle.brac pieniędzy-przeciez dla wyborców PiS to jest nie do przyjęcia? Te pisowskie #!$%@? zgarniające dużo więcej z państwowych pieniędzy np. W cpk który nawet jeszcze nie powstał bez mrugnięcia potrafią mówić o przepłacanych i uprzywilejowanych grupach i pierwsi do ucinania im wypłat.