Wpis z mikrobloga

Witam Mireczków,

Ogólnie to chciałbym przestrzec was przed zakupem jakichkolwiek rzeczy w Neonet. Złożyłem zamówienie na PS5 w środę 6 kwietnia a do dziś nie ma ani widu ani świtu po moim PS5. 8 kwietnia zmiana statusu na "Generowanie dokumentów - status ten oznacza, że wszystkie produkty z zamówienia są dostępne, a zamówienie czeka na wygenerowanie kompletu dokumentów.".
Ucieszony tym faktem spodziewałem się że w poniedziałek już przyjdzie moja konsolka. Co sie okazało, 11 kwietnia został dopiero nadany numer przewozowy dla kuriera a co najśmieszniejsze w środę 13 kwietnia dostałem jeszcze nowy odświeżony kod przewozowy.
Totalny cyrk w tym sklepie. Gorąco nie polecam NEOnetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#ps5 #playstation #playstation5 #gry #konsole #neonet
  • 29
  • Odpowiedz
@pamperap: Tylko akurat na karty graficzne był znacznie większy popyt i nie było dostaw praktycznie, a na ten moment dostawy PS5 są co tydzień. Plus sam kupowałem rtx3070 rok temu i dostałem go w 3dni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SamaraMan: No to dzisiaj masz 6 dzień roboczy, jeżeli masz numer nadania to znaczy ze zrealizowało ze swojej strony (pod warunkiem przekazania przesyłki firmie kurierskiej). Nie rozumiem gdzie problem?
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: 7 dzień minął dziś o godzinie 11 :)

@budus2: Okazję włączają i wyłączają na bieżąco jak mają dostawy, dzwoniłem na infolinie i mówili że będą mieli nową dostawę 8 kwietnia. Więc od 8 kwietnia paczka dawno powinna u mnie być.
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: Gdzie jest napisane że liczy się od następnego dnia :) Takim tokiem myślenia xkom morele czy nawet mediamarkt realizowałby moje zamówienia praktycznie od razu bo nie raz zamawiałem coś o 11 u nich na stronie a następnego dnia o 9 miałem już przedmiot :)
  • Odpowiedz
@SamaraMan: w prawie cywilnym w Polsce kolego, ta zasada dotyczy wszystkiego. Termin biegnie od następnego dnia. I fajnie ze gdzie indziej się udało, i rozumiem ze chcesz konsole, ale narazie nikt nie złamał ani prawa ani regulaminu, przykro mi.
  • Odpowiedz
@SamaraMan: ja nie nowie ze neonet jest spoko bo mi zawalili przesyłkę w zeszłym roku i tam nie kupuje, natomiast mam mieszane uczucia przed przestrzeganiem ludzi w momencie gdy nikt jeszcze nic nie zrobił złego, a jedyne co masz to „chciałem już pograc w tym tygodniu”
  • Odpowiedz
@Ale_co_to: Jestem pewien że do jutra do godziny 11 paczka nadal nie zostanie wysłana ( ͡º ͜ʖ͡º) Po prostu polecam omijać ten sklep i kupować w innych, szczególnie że znajomy kupił w piątek też PS5 z innego sklepu a konsole już ma :D
  • Odpowiedz
@SamaraMan: aha czyli bo ty dostałeś w 3 dni, oraz że dostaw mało, to znaczy, że sklep może sprzedawać w ciemno i nie wywiązywać się z umowy? mogli chociaż anulować, 10 miesiecy to kupa czasu
  • Odpowiedz