Wpis z mikrobloga

Czy moge podpiąć source PHP do IDE tak żeby móc czytać klasy wbudowane w język itd? Czy tam jest już C i się nie da? W sumie nawet jakby było C to bym chciał... Jedynie znalazłem opcje ładowania stub'ów..

#php #programowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LaylaTichy: no ja zrozumiałem, że chce mieć podpowiedzi dla klas wbudowanych... co storm załatwia stubami... stuby także są dla zwykłych funkcji... chyba, że op chce coś innego uzyskać, to niech zada poprawnie pytanie albo pokaże example.
  • Odpowiedz
@Daredzik: Stub to tylko publiczne interfejsy/definicje, a nie klasy właściwe. On nie chce podpowiedzi, tylko być przeniesionym do ich implementacji.

@zapalara: PHP jest napisany w C, więc nie ma takiego feature'a. Nie sądzę, żeby PHPStorm miał taką opcję, żeby przekierowywać do source code'u jako stubów.
  • Odpowiedz
@zakopiak: @LaylaTichy: dokładnie Panowie, dzieki za zrozumienie bo nie napisałem jasno.

Pisze w PHPcu po raz pierwszy od 15 lat czy coś i po prostu tak mam że nie czytam dokumentacji czy tutoriali tylko kody źródłowe. Tutaj jest problem, chce zobaczyć jak jest zaimplementowane np. setcookies(...) a tu mam tylko durnego stuba który nic mi nie mówi.

@Daredzik: co to jest storm? Moge pisać pod wordpressa
  • Odpowiedz
@zakopiak: wiem wiem ;)

@zapalara: aa no to teraz zrozumiałem ;) nie spotkałem się... I tak chodziło mi o PhpStorma ;) Pozostaje nam zaglądanie do źródeł po stronie gita ;( (też czasem muszę tam zaglądnąć), nie na tyle często by mi tego brakowało w IDE.
  • Odpowiedz