Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +365
Jestem trochę przerażony tym wypadkiem na A1 spowodowanym przez BMW właściciela jednej z łódzkich firm podczas którego zginęła trójka niewinnych ludzi. Równie dobrze mogło trafić na mnie.
80% tras jakich robię to na polskich i innych europejskich drogach szybkiego ruchu (pozostałe 10-12% miasta i 8-10% pozostałe drogi krajowe, wojewódzkie). O tym że nabijam kilometry niech świadczy fakt, że do teraz w 15 miesięcy po wyjeździe z salonu przejechałem 49 tys. km.
Jednocześnie
80% tras jakich robię to na polskich i innych europejskich drogach szybkiego ruchu (pozostałe 10-12% miasta i 8-10% pozostałe drogi krajowe, wojewódzkie). O tym że nabijam kilometry niech świadczy fakt, że do teraz w 15 miesięcy po wyjeździe z salonu przejechałem 49 tys. km.
Jednocześnie
dorszcz +517
@marcinpodlas8: bez USA nie ma NATO, a Francja i Niemcy nie będą nikogo rozsmarowywać, tylko usiądą do rozmów. Wszystko działa dopóki USA ma spokój na Pacyfiku.
@marcinpodlas8: NATO niczego nie młóci, młócą Ukraińcy ponosząc ogromne straty w cywilach i infrastrukturze.
@marcinpodlas8: Nie są i mówią o tym eksperci w USA. Do tego trzeba doliczyć państwa OPEC, które szykują się na odejście od dolara i potrzebę potencjalnej interwencji USA gdzieś w arabowie.
Widzę niebezpieczną tendencję, gdzie fajnopolaki "NATO stronk" są bardziej pewne zdolności USA, niż one same.
https://www.heritage.org/military-strength/executive-summary
@marcinpodlas8: najszybciej budująca się flota na świecie, do tego będą używać statków cywilnych do wsparcia operacji desantowych, a to już zmienia przeliczenia tonażowe.
#ukraina #nato #rosja #chiny #usa #bartosiak #geopolityka
Komentarz usunięty przez moderatora
Rzucenie się na świadomy zagrożenia i dozbrojony Taiwan to głupota i samobójstwo.
USA nadal są miltarną potęgą z najlepszym możliwym uzbrojeniem,
@jozef-dzierzynski: wygrali wojnę proxy w Wietnamie.
@jozef-dzierzynski: no i to jest zwykłe chciejstwo.
PS: Rosja nie uruchomiła masowej mobilizacji.
@selflessness: takie samo jak twoje, tylko że ty opierasz swoje o dane podawane przez chinczykow
a moje na aktualnych wydarzeniach i tym słynnym chłopskim rozumie. No ale zaprezentuje ci jeden przykład - użycie noktowizji. USA używa na szeroką skale noktowizorów praktycznie od Iraku/Afganistanu, gdzie ruscy czy chinole dopiero TERAZ wprowadzają je na użytek jednostek liniowych. Co aktualnie robi USA? Wprowadza to co widzisz na filmiku,
@jozef-dzierzynski: nie, USA nie jest 20 lat do przodu, jeśli chodzi o algorytmy i zastosowanie ML/DL, przetwarzanie obrazu itd.
@jozef-dzierzynski: tak, tak, dlatego część specjalistów AI na zachodzie uczy się mandaryńskiego, żeby czytać chińskie źródła xD
@siemankooo: a to skąd niby taki wniosek?
@selflessness: prosidawszy, prohadawszy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@selflessness: to jeszcze niech sie nauczą co sie działo na placu Tiananmen w 1989. A wiesz coś o DS/AI czy rzucasz tak sobie buzzwordami? Jakie znasz najważniejsze chinskie biblioteki?