Wpis z mikrobloga

@wiecejszatana: typie, fala elektromagnetyczna która wyfruwa z nadajnika nie jest modyfikowana w żaden sposób przez antenę. Nie możesz jej magicznie polepszyć. To co możesz zrobić to zwiększyć czułość anteny odbiornika. Przez zwiększenie czułości nie zwiększasz mocy "otrzymanej" fali.
  • Odpowiedz
@Phate77: no i udowadniasz, że nie umiesz czytać skoro "PMRka" i "PMR" to dla ciebie to samo popierdółko xD
PMRka to krótkofalówka korzystająca z pasma PMR. Tylko tyle. Z definicji nic tu nie ma o wymienności anten, legalności, mocy i tak dalej.
  • Odpowiedz
@niemampojecia: Nie czytałeś Prawa Telekomunikacyjnego, ani nawet definicji z Wiki, którą ci podlinkowałem? (pytanie retoryczne). Z definicji w obu wynika niewymienność anten, moc i legalność. I ty innym piszesz, że nie umieją czytać? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
moc odbieranych fal XD

popatrzmy ilu ludzi zaplusowało ten wpis:

JackDaniels, Antonyo77, annotate, Dalegor, kecajek, kerkun, prostamolmirko, coma24, setkadolarow, Drail, bialy100k, zamknijmordewaski, msichal

To jest dopiero XD ... a nawet DX
  • Odpowiedz
Godzina od postu a tu już tyle wpisów, i niech ktoś powie ze środowisko umiera ;>

@d601: możesz próbować, ale myśle ze to gra nie warta świeczki, nakładki o których wspomniał @wiecejszatana są dyskusyjne ale napewno mnie nielegalne niż przerabianie sprzętu
  • Odpowiedz
@Phate77: ale co to ma do rzeczy typie?
PMRka jest dalej pmrką, niezależnie od ustawy która reguluje bezpozwoleniowość XD

PMR zgodnie z prawem jest PMR'em między innymi dlatego, że ma niewymienną antenę.

tu masz swój wysrany z d--y wysryw. Nie, ustawa nie definiuje PMRki (krótkofalówki korzystającej z pasma PMR) jako urządzenia z niewymienną anteną.

Zaraz będziesz się tłumaczył że tylko trollujesz, także umrzyj i elo.
  • Odpowiedz
@wiecejszatana: skończyły się argumenty?
W chuju mam twoją perspektywę radioamatora pasywa, fizyka określa obiektywnie otaczający nas świat i jeśli wolisz być ignorantem to nie zamierzam z tobą dyskutować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aso824:

Działa, z prostszych to można stanąć przy płocie, albo przy metalowych drzwiach, bardzo dobrze działa też sprzęganie się z mostem, płotem, kontenerem na śmieci.... działa zarówno przy odbiorze jak i przy nadawaniu.
  • Odpowiedz