Wpis z mikrobloga

@wacek_1984: szklanka jest dla przykładu, przezroczysta by pokazać o co chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) bym musiał w kubku 500ml robić i to wysokim żebym zrobić kawę 300ml żeby filtr nie siedział w kawie
@budus2: Jeżeli miałeś kiedyś okazję przeglądać anglojęzyczne fora druku 3D to za każdym razem przy projekcie związanym jakKolwiek z jedzeniem musi pojawić się tona komentarzy "BUT IS IT FOOD SAFE???".

Tutaj masz polski odpowiednik.

@Podstarzaly_Mandalorianin: I w sumie jestem ciekaw czemu akurat te wygładzane acetonem to w szczególności, skoro głównym argumentem podnoszonym przeciwko wykorzystaniu druku 3D do kontaktu z żywnością jest porowatość sprzyjająca namnażaniu bakterii.
@mc_hammer: ekspertem nie jestem a wręcz januszem druku ale na chłopski rozum gładzenie acetonem chyba to nic złego, wręcz chyba plusem. bo jak mówisz, aceton odparowywane, a wydruk zostaje gładki więc wilgoć tam nie siedzi