Wpis z mikrobloga

Dzwonił właśnie do mnie człowiek z #multimedia #vectra żeby powiedzieć, iż kończy mi się promocyjny aneks podpisany rok temu i czy przedłużam na kolejne 13 miesięcy, ale z 5 zł więcej.

Znając sztukę targowania i niezgadzania się na pierwszą ofertę powiedziałem, że w takim razie rezygnuję i wezmę sobie LTE za 30 zł, bo mi wystarczy. Na co ten mówi, że spoko, ale czas na wypowiedzenie umowy w terminie już minął (kończy się ona z końcem kwietnia) i jak wypowiem teraz to zapłacę cytuję "duuuuuużo" więcej.

Myślałem, że stara umowa się się normalnie przedłuży na czas bezterminowy jak w innych firmach, ale tu niespodzianka. Cena internetu 60 Mbit w Multimedii bez promocji to UWAGA:

499 zł za miesiąc! plus 20 zł za niby włączenie WiFi w routerze (°°

Myślałem, że patologia z nieżyciowymi cennikami i pokrywanie wszystkiego wiecznymi promocjami już się dawno skończyło, ale jak widać w Polsce każdy chce każdego wydymać. Nawet najprostszą umowę trzeba drukować, składować i czytać co do przecinka. Nawet taką za 30 zł xD

Jeszcze dokładnie tej promocji nie czytałem, bo nie mam czasu na razie, ale zastanawiam się czy jakbym nie chciał na siłę z nimi przedłużać umowy za ten złodziejski trick to czy zerwanie jej przed końcem zobowiązania (koniec kwietnia) będzie skuteczne z dniem wypowiedzenia czy również z miesięcznym okresem. Wtedy wg ich wzoru na zwrot udzielonej ulgi zapłaciłbym 999zł * 20 dni do końca umowy / 390 dni planowanego jej trwania, czyli dodatkowe 20 zł "kary" do ostatniej faktury.

Niby 5 zł więcej za kolejny rok to nie majątek, ale za takie numery ktoś im się powinien do tyłka dobrać.

#internet #uokik
T.....n - Dzwonił właśnie do mnie człowiek z #multimedia #vectra żeby powiedzieć, iż ...

źródło: comment_1649426258StDIXN8bDVYgnY8zMplD8K.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach