Aktywne Wpisy
robercik123007 +247
uwielbiam wchodzić na olx i zgłaszać frajerów co sprzedając coś i manipulują tytułem ogłoszenia np yamaha honda ktm . albo inni co podają cenę z d--y np 12345678 itp
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
paweucio +72
czemu kiedys to bylo? pilismy gowniane browary w plenerze, w dupsko mi zimno bylo, a i zdarzalo sie ze w zime drzewo do lasu wiezlismy co by ognisko bylo, palilismy route 66,albo inne viceroje i bylo cudownie, dzis jakies 15lat pozniej siedzisz w cieplym domu pijesz co chcesz, palisz co chcesz, jedziesz gdzie chcesz, a najchetniej bys wrocil tam na to ognisko? hashtag opowiescizdupy hashtag kiedytobylo
USD/PLN: dolar jest obecnie 5% droższy niż był w momencie wybuchu wojny, kiedy przez moment był 13% droższy
Ropa: 4% droższa niż przed wybuchem wojny, największy wzrost przez moment wynosił 42%
Ceny paliwa: przed wojną ~5,50 zł, aktualnie przynajmniej ropa ~7+
Nawet zakładając, że przed wojną paliwo kosztowało 6 zł, to przy założeniu, że kupujemy po obecnych cenach, wciąż mi gdzieś umyka co najmniej 50 groszy, zakładając że ropa sztywno 7 zł trzyma, a wiadomo że jest drożej.
Potwierdzenie teorii: Glapa z dzisiaj, oni chyba po prostu tak mocno zachlali ciesząc ryja, że ropę którą magazynowali zakupioną za 70$ będą teraz opychać Polakom biedakom w cenie 130$, że nawet się nie połapali, że to zdążyło już 2x spaść.
Wszyscy konsumenci w Europie a nawet na świecie cierpią z powodu zwyżki cen surowców energetycznych. Gazu, elektryczności, ropy naftowej... No ropa naftowa przecież zmierza w jakimś kierunku, no już absurdalnym. To nie są błędy w przewidywaniu. No ja pamiętam jak zaczynałem pracę, yyy, jeszcze w RPP, a potem jako przewodniczący rady... No wtedy panowało powszechnie na świecie stanowisko, że ropa naftowa ma taką cenę górną... taki daszek... prawda.... sufit w postaci 50$ dolarów za baryłkę i to jest koniec. Od czasów jak powstała technologia wydobycia ropy naftowej z łupków, to Brent już nigdy nie przebije 50$ dolarów za baryłkę. I gdzie jesteśmy teraz? Się szykuje 130$ za baryłkę.
#paliwo #nbp #glapinski #gielda
nie znam się niestety na produkcji ropy (ile z 1 litra ropy można wyprodukować paliwa) ale po przeliczeniu na złotówki, marża skoczyła z 17 do 95 groszy na litrze.
Dorzucić do tego ewentualny wzrost marży detalicznej na stacjach paliw i mamy powód aktualnych cen... w których rynkowa cena ropy i wartość złotówki nie