Wpis z mikrobloga

Mirki, czy ktoś miał taki problem w samochodzie z tą kontrolką? Konkretnie chodzi mi o modele Lexusa.

Wczoraj byłam pierwszy raz w dłuższej trasie od czasu zmiany opon na letnie tydzień temu. Kontrolka zapaliła się wczoraj, ale mechanik mi powiedział przy zmianie opon, że jak się coś zapali, to mam wpaść, bo to pierwsza zmiana opon w tym samochodzie w ogóle. Dziś podjechałam, mechanicy wszystko sprawdzili i mówią, że powinno być ok. Zresetowali też coś w komputerze pokładowym i poradzili że mam pojeździć trochę i tak po 30km może już kontrolka zgaśnie, bo mieli taki przypadek. Dziś przejechałam jakoś 70km i nadal świeci.

W komentarzu wklejam screen z aplikacji.

Ktoś coś?

#samochody #motoryzacja #auto #lexus
Siaa - Mirki, czy ktoś miał taki problem w samochodzie z tą kontrolką? Konkretnie cho...

źródło: comment_1649354417sYUNo2FrlrbivhV2LzhptN.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dejwi996: koła (przepraszam za błąd w poście)

@josan: nie. Pan diler z lexusa przy zakupie mi mówił, że nie warto u nich zmieniać, bo mają zawyżone ceny, żeby zająć się poważniejszymi usterkami niż zmiana kół i że jak mam zaufanego mechanika, to tam lepiej wymieniać.

@cofko: Mam UX z 2021. Chyba mechanicy to właśnie dzisiaj ogarniali.

Polecacie, żebym jednak podjechała do salonu z serwisem?
  • Odpowiedz
Słuchaj, mi uwalili czujnik w Januszexie, przy wymianie z letnich na zimowe. Zobacz może wizualnie czy czujnik jest cały, z zewnątrz? A może to coś innego, ja mam innego japończyka.
Ale fakt denerwujące to jest, ja bym cisnal w tym serwisie co zmieniałes
  • Odpowiedz
@mateusz-zahorski: Gdyby trafiło na naprawdę bogatego, to bym wymieniła cały samochód na nowy, zamiast ustalać źródło problemu i próbować to naprawić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@rkadjar: serio? (,) 160k na auto, plus ubezpieczenie i jeszcze będę w serwisie częściej niż właściciele alfy romeo. Super xD
  • Odpowiedz