Aktywne Wpisy
WielkiNos +321
Kobieta, która przeżyła opiekę 24/7 nad bardzo niepełnosprawnym ruchowo i intelektualnie dzieckiem leżącym całe dnie pod aparaturą podtrzymującą życie mówi o swoich przemyśleniach i zostaje zlinczowana.
Była z tym sama, nikt jej nie pomógł. Ale do osądu jak ona w ogóle może tak mówić cała kolejka ludzi.
#prolife #aborcja #pieklokobiet #logikarozowychpaskow
Była z tym sama, nikt jej nie pomógł. Ale do osądu jak ona w ogóle może tak mówić cała kolejka ludzi.
#prolife #aborcja #pieklokobiet #logikarozowychpaskow
SzybkieSondy +752
Może warto przeprowadzić eksperyment myślowy, w którym Polska przed wejściem do NATO zostaje napadnięta przez ruskie gunwo. Zdajemy sobie sprawę, że walczymy sprawiedliwą wojnę w imieniu Zachodu. Zachód może szybko zakończyć wojnę ale "boi się prowokować rosji". Dostajemy wystarczająco dużo broni żeby walczyć, ale za mało żeby wygrać. Giną dziesiątki tysięcy Polaków. Nasza gospodarka się rozpada, a kraj jest stale niszczony. Nie możemy pojąć jak ludzie na zachodzie dopuszczają do takiego barbarzyństwa
Energetyczny Rotterdam dzisiaj tak:
https://www.teletrader.com/quickbar/ice-europe-futures/rotterdam-ara?ts=1649158858632
Oczywiście Cię nie namawiam do zostania, bo sam też nie lubię jak są spadki i gdybym miał magiczną kulę, to bym robił kółka z grubym (który mnie ostro dzisiaj #!$%@?ł). Też myślę o cenie ACF-ów, ale z drugiej strony, to historyczny wynik był
Teraz JSW ma kapitalizację 8,5mld z aktywami 16 mld PLN, a zysk może w tym roku wynieść niewiele mniej od kapitalizacji.
Ceny stali (wiem, bo dzisiaj zamawiałem za kilka
@KarmazynowyAstrofizyk: O ile go do tej pory nie rozbiorą. Zresztą wygaszonego wielkiego pieca nie trzeba czasami od nowa budować?
Naprawdę szczerze zastanawia mnie, jak będzie wyglądało "nowe rozdanie", bo już wiadomo, że takich mocarstwowych zapędów nie
@KarmazynowyAstrofizyk: Ja właściwie się zastawiam czy to naprawdę naiwna chęć poprawy życia i zdrowia zmusiła włodarzy UE do takich kroków, czy zwyczajnie na najwyższych szczeblach w Brukseli jest masa ludzi biorących w łapę w imię przepychania takich durnych ustaw. Jednak mnóstwo ludzi i to nie polityków, ale nawet takich zwykłych szaraczków z