Wpis z mikrobloga

Przyjęcie Skry, Warszawy, Suwałk, Lublina, Resovii, Zawiercia, Jastrzębia i Olsztyna na przyszły sezon

Skra - Russell, Rybicki, Vasina, Ebadipour (mocno niepewny)

Warszawa - Jan Fornal, Tillie, Grobelny (Maar, Conte, Ivović, Szalpuk, Karlitzek, Janikowski jako budżetowa wersja)

Suwałki - Carle, Depowski, Halaba, Buchowski

Lublin - Włodarczyk, Szerszeń, Łukasik (nie wiadomo kto na czwartego, może Wachnik)

Resovia - Cebulj, Defalco, Rossard, (Louati, Buszek)

Zawiercie - Kovacević, Kwolek - jako szóstkowi, nie widziałem nic na temat rezerwy

Jastrzębie - Clevenot, Tomasz Fornal, Rafał Szymura, prawdopodobnie Szwed jako czwarty

Olsztyn - Lipiński, Andringa, przydałby się ktoś szóstkowy - baza podobna do tej warszawskiej, życzeniowo widziałbym także Czerwińskiego jako defensywnego przyjmującego

Jeśli chodzi o inne pozycje to w temacie Plusligi pojawiły się dwa chorwackie nazwiska z rosyjskiej superligi. Zhukouski jako rozgrywajacy jest łączony z Nysą (Komenda ma iść do LUK), a Andrić jest na razie plotką - teraz kończy sezon w Korei po odejściu z ASK - i nie jest łączony z żadnym z klubów. Upadł także transfer Deroo do Ufy co powoduje jego możliwe pozostanie w pluslidze (temat Zaksy za Semeniuka, temat Skry za Ebadipoura, temat Lublina i Olsztyna).

Wszelkie plotki kędzierzyńskie są bardzo niepewne - upadły transfery Kaczmarka i Semeniuka do Rosji, pojawiły się oferty dla nich z Włoch (Perugia dla Kamila, dla Łukasza - nie wiadomo). W okolicach stycznia pojawiło się także info o odejściu Smitha do polskiego klubu środka tabeli, ale nie pamiętam czy był to Lublin, Lubin czy coś innego. Na pewno w kontekście Zaksy nie ma mowy o Chinenyeze i Loserze, którzy uczestniczą w wymianach transferowych we Włoszech.

Prawdopodobnie Trefl zasili Bartłomiej Bołądź, z kolei Superlak z Wwy trafi do VFB Friedriechshafen wbrew plotkom o jego pójściu do Zawiercia

Bednorz trafi w następnym sezonie do Włoch - do Piacenzy za Russella co już było tutaj poruszane, z Piacenzy odejdzie także Brizard (kierunek Lube). Christenson miałby trafić do Piacenzy w komplecie z Bartkiem. Ciekawa informacja, że kontuzjowanego Efe Mandiraciego chciałoby do siebie ściągnąć Barkom-Każany Lwów (w styczniu przeszedł operacje kolana, był łączony z italią)

#siatkowka #siatkaspam
  • 8
jako szóstkowi, nie widziałem nic na temat rezerwy

@vasos: jednak się coś znalazło, akurat sobie przypomniałem, że ma tam zagrać Waliński i bardzo nieoficjalnie Łaba z Trefla. Warto też powiedzieć o ogromnych zmianach w Cuprum, gdzie w zasadzie na ten moment są jedynie Grzegorz Pająk i Paweł Pietraszko, mówi się jednak o sporych planach
@rbk17: ten sezon bardzo pozytywny w wykonaniu Łomacza w moim odczuciu. Idealnie byłoby go kadry wziąć pod Janusza. Komenda musi się z kolei wydostać z kryzysu, bo w Nysie się zakopał i już nie jest tym samym Komendą, który walczył o playoffy z budżetowym GKSem i przechodził do Resovii po błyskotliwym sezonie reprezentacyjnym.
Może jeszcze będzie jakiś zwrot akcji - Bednorz na przyjęcie z Russellem i wtedy szansa na zagranicznego sypacza.
@vasos: Do dziś się zastawiam co kieruje Komendą, że już drugi rok siedzi w podrzędnej jak na jego możliwości Nysie... Szkoda chłopa ( ͡° ʖ̯ ͡°). Po świetnych sezonach w Katowicach musiał pójść oczywiście do Resovii gdzie każdy zalicza zjazd i już chłop przepadł na 2 lata. Mam nadzieję, że w nowym sezonie znajdzie lepszy klub.
@Adzal: nie mam pojęcia, ale patrząc po statystykach to niestety 40% w ataku pokazują, że chyba to był sezon w Kluczborku na takie przepracowanie po kontuzji