Aktywne Wpisy
Malenaa +101
Rzuciła mnie przez SMS xD szybko poszło
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Megasuper +52
Zasnąłem na paczce merci i gdy otworzyłem oczy zastałem ten widok. Jak przywrócić touchpad do „kliku" sprzed czekoladowej katastrofy? Jeździłem szpilką wokół i wydłubywałem ale problem pozostał
Zaczyna się od zwątpienia, a nie od wiary. Gdy w coś uwierzymy, przestajemy pytać.
Wiara to jedna z najbardziej szkodliwych rzeczy, które niszczą ludzką inteligencję.
Wszystkie religie opierają się na wierze, tylko nauka bazuje na wątpliwościach.
Chciałbym aby poszukiwania religijne również nabrały charakteru naukowego i wywodziły się ze zwątpienia, abyśmy nie musieli wierzyć, lecz mogli pewnego dnia poznać prawdę o sobie i wszechświecie.
#przemyslenia #wiara #religia #nauka #niepopularnaopinia
@Namarin: wtedy to już nie byłaby religia, a nauka. Przecież to właśnie jest istotą religii, że wierzysz w coś całkowicie z dupy, czego nie da się udowodnić.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak uwierzysz e Allaha?
Kolega wyżej pewnie rozumuje podobnie do mnie, istnienie tego czy tamtego Boga jest tak samo prawdopodobne i nieprawdopodobne. Jedynie ludzie, którzy dali sobie wbić do łba, że akurat ich religia jest słuszna myślą, że tak właśnie jest, a nie ma w tym ani trochę własnej
Gdybym kreowal rzeczywistosc to zadnych religii nie bylo na tym swiecie, bredzisz chłopie.
Całe to zdanie nie ma sensu. Piles cos?
@Namarin: religia to wymysł. Jak chcesz podejścia naukowego do zmyślonych rzeczy? Do teletubisiów też mamy zacząć podchodzić naukowo?
@Ogau: No cóż, różnica między nami jest taka że ja nie porównuję teletubisiów do religii. Widziałeś gdzies żeby stawiano świątynie, kościoły teletubisiom?
@Namarin: no dobrze, jeśli twój oświecony umysł nie pojął tego porównania to zmień sobie Teletubisiów na elfy. Te już mają swoje miejsce w wierzeniach ¯\_(ツ)_/¯
Religia to zmyślone bajki służące do
@Namarin: wiara to uczucie.. jak miłość, nadzieja... Nie czujesz w uczucie?
https://www.youtube.com/watch?v=2iUo1WgIjQ0
@Ogau: Kto ci powiedział że ja mam oświecony umysł? nie wiem, próbujesz mi dokopać w ten sposób czy co?