Aktywne Wpisy
jmuhha +237
co o tym myslicie
cmhqwidget +59
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 8
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane.
Motywy eliminowane w tym tygodniu: #!$%@?/ruchanie, Grzegorz Borys, moderatorzy wykopu, Niemcy, Areczek
15 urodziny na Wykopie, pijcie ze mną kompot i zostawcie plusika!
Nagroda publiczności dla @Staraagrafka:
"Co robił Twój stary w drodze do przedszkola?"
Prawidłowe pytanie:
Co robi żołnierz na poligonie?
Wygrał/a: @mannoroth
"Co robi żołnierz
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane.
Motywy eliminowane w tym tygodniu: #!$%@?/ruchanie, Grzegorz Borys, moderatorzy wykopu, Niemcy, Areczek
15 urodziny na Wykopie, pijcie ze mną kompot i zostawcie plusika!
Nagroda publiczności dla @Staraagrafka:
"Co robił Twój stary w drodze do przedszkola?"
Prawidłowe pytanie:
Co robi żołnierz na poligonie?
Wygrał/a: @mannoroth
"Co robi żołnierz
Zaczyna się od zwątpienia, a nie od wiary. Gdy w coś uwierzymy, przestajemy pytać.
Wiara to jedna z najbardziej szkodliwych rzeczy, które niszczą ludzką inteligencję.
Wszystkie religie opierają się na wierze, tylko nauka bazuje na wątpliwościach.
Chciałbym aby poszukiwania religijne również nabrały charakteru naukowego i wywodziły się ze zwątpienia, abyśmy nie musieli wierzyć, lecz mogli pewnego dnia poznać prawdę o sobie i wszechświecie.
#przemyslenia #wiara #religia #nauka #niepopularnaopinia
@horus666: zgadzam się, nie musisz, tylko wygląda to głupio kiedy komuś zarzucasz brak wiedzy na temat czegoś o czym sam nie masz pojęcia.
Gdybyś miał to byś napisał.
@Namarin: no to jak już przejdziesz gimboateizm to trafisz na dwie rzeczy, które człowieka, nawet ateistę czy agnostyka trzymają przy życiu. Na to już są porządne badania, podpowiem, że jedna z tych rzeczy to poczucie sensu a drugą sobie znajdź sam bo wystepują w badaniach wspólnie i wtedy wróć do dyskusji
bo ty tak napisałaś więc to musi być prawda i tak już jest? A jak ci napiszę że nie każdego ateistę czy agnostyka poczucie sensu trzyma przy życiu (o drugiej rzeczy nie wspomnę bo sama o niej nie wspominasz) to ci wywali blue screena?
Pokaż mi te badania o których piszesz, z przyjemnością się zapoznam.
Dlaczego akurat użyłeś tego imienia a nie na przykład nie Buddę czy innego Allaha?
Czy gdybym napisał że ja dla siebie
@Namarin: to zapraszam do tradycyjnego katolicyzmu od św. Tomasza itd. a nie współczesnego 'jezus jezus alleluja'. Ja wiem, że w to ciężko uwierzyć, ale dlatego Zachód to właśnie cywilizacja bo w Zachodniej religii poznawanie Boga opierało się na rozumie, a nie natchnieniu, objawieniu, przypływie serca i innej mistycznej bzdurze.
Nie mówię, że się zgodzisz ale 99% takich wpisów
To ludzie stworzyli bogów, a nie oni nas.