Wpis z mikrobloga

#virtualbox #windows #windows11 #piractwo
Hej, chcę zainstalować Windowsa 11 na wirtualnej maszynie pod linuxem Manjaro, bawiłem się już, więc wiem jak instalować, jakie parametry polecacie dla W11 na VM? Mam 16GB RAMu, to dam 8, polecają minimum 20GB HDD, dam 30, procesor Ryzen 5 2600x, dam połowę, powinno być OK na płynne pobawienie się?

2. Widziałem że w wersji "darmowej" Home trzeba mieć konto Microsoftu do zainstalowania i używania, nawet w wersji pro mocno na to naciskają, zrobili już pirata/witaminkę która pozwala używać konta lokalnego w wersji Home, albo używać wersji Pro z aktualizacjami?

3. da radę zainstalować na próbę wersje Pro bez klucza z obrazu ISO pobranego ze strony Microsoftu?

Dzięki
RabarbarDwurolexowy - #virtualbox #windows #windows11 #piractwo 
Hej, chcę zainstalo...

źródło: comment_1648901019MGzu1xYnzmcy4slnqqXjSv.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RabarbarDwurolexowy: 1. Myślę, że do zabawy wystarczy.
2. Jak instalujesz Windowsa z odpiętym Internetem, to pozwoli założyć konto lokalne (chyba, że usunęli już taką możliwość :D).
3. Da radę, przy instalacji wybierasz opcję "Nie mam klucza produktu".
  • Odpowiedz
Jak instalujesz Windowsa z odpiętym Internetem, to pozwoli założyć konto lokalne (chyba, że usunęli już taką możliwość :D).

@Thor1990: usunęli, można zrobić tak, że odłączasz internet, jak przychodzi do rejestracji wyskakuje błąd ze nie ma sieci i przycisk dalej jest na szaro, podłączasz net na chwilę aż guzik dalej da się kliknąć, klikasz, odłączasz internet w tym samym momencie, powinno zrobić lokalne konto, ale to też mogli załatać, bo tip
  • Odpowiedz