Wpis z mikrobloga

@janushek: niestety pewnie i tak w formie abonamentu jak ps1 i ps2

Dla mnie jedyna sensowna opcja to normalne uruchamianie tych gier z posiadanych płyt. Przy tym ich pomyśle z grami z ps2 już dochodzimy do takiego kuriozum, że mimo posiadania gry na płycie i cyfrowo jako opcja na granie ps4 musiałbym i tak kupić abonament.

Płyty/cyfry i ewentualnie podbijanie rozdzielczości czyli coś na wzór microsoftu wtedy to jedyna sensowna opcja
@ZmutowanaFrytkownica: przecież na ps5 nawet cyfry z ps2 nie uruchomisz. Przynajmniej nic o tym nie wspomnieli, miałem kupione kilka gier z ps2 w formie cyfrowej żeby grać na ps4. Teraz wychodzi na to, że zaś bym musiał kupić abonament. Chyba, że to tylko błąd w komunikacji.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Żadne granie z plyt nie przejdzie przez brak zgodności sprzętowej. Powinni się dogadać z twórcami rpcs3

Kiedyś w czasach PS3 nieoficjalnie mowilo się, że twórcy PCSX2 pomagali przy tworzeniu emulatora PS2 na PS3. Nigdzie żadnego info w tej sprawie nie znalazłem, ale gdzieś w okolicach 2007-2008 czyli po wycofaniu modeli kompatybilnych wstecznie i przejście na odpalanie gier PS2 przez emulator nagle pcsx2 zanotował zadzwiajacy wzrost wydajnosci ( ͡° ͜ʖ ͡
@janushek: no to tutaj muszę zwrócić honor, byłem pewny, że one działają na emulatorze który posiadało ps4 a ps5 nie, jeżeli to są porty i działają normalnie na ps5 no to przyznaję się do błędu.
@adrjenq: no to w takim razie chociaż tyle dobrego bo myślałem, o tym w trochę inny sposób.

Jeżeli sony udostępniło by kupno gier z ps2/ps3 cyfrowo (nawet bez odpalania z płyt, tylko nie w formie jedynie abonamentu) to byłoby to dla mnie nawet warte zainteresowania rozwiązanie, pod warunkiem że uwzględnili by moją cyfrową bibliotekę z ps3 już posiadaną.