Aktywne Wpisy
Beesly +2
Dajcie jakąś fajną nazwę na gabinet weterynaryjny dla psów i kotków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochpyta #pytanie #rozowepaski #psy #koty #smiesznypiesek #zwierzaczki
#kiciochpyta #pytanie #rozowepaski #psy #koty #smiesznypiesek #zwierzaczki
Jabby +1162
That’s according to Venturebeat journalist Jeff Grubb, whose sources have reportedly indicated that behind the scenes Sony could be working on an emulation solution for PS3 games on PS5. - vgc.com
#playstation #ps5 #ps4 #ps3
@zGdyniMlodyG: płyty dużego sensu nie mają, te gierki nie są jakieś duże
Dla mnie jedyna sensowna opcja to normalne uruchamianie tych gier z posiadanych płyt. Przy tym ich pomyśle z grami z ps2 już dochodzimy do takiego kuriozum, że mimo posiadania gry na płycie i cyfrowo jako opcja na granie ps4 musiałbym i tak kupić abonament.
Płyty/cyfry i ewentualnie podbijanie rozdzielczości czyli coś na wzór microsoftu wtedy to jedyna sensowna opcja
Kiedyś w czasach PS3 nieoficjalnie mowilo się, że twórcy PCSX2 pomagali przy tworzeniu emulatora PS2 na PS3. Nigdzie żadnego info w tej sprawie nie znalazłem, ale gdzieś w okolicach 2007-2008 czyli po wycofaniu modeli kompatybilnych wstecznie i przejście na odpalanie gier PS2 przez emulator nagle pcsx2 zanotował zadzwiajacy wzrost wydajnosci ( ͡° ͜ʖ ͡
@Medonix: przecież gry cyfrowe z PS2 są portami więc są widziane jako gry z PS4 i normalnie działają na PS5, nie działa tylko jakiś tuzin gier z kilku tysięcy wydanych na PlayStation 4.
Jeżeli sony udostępniło by kupno gier z ps2/ps3 cyfrowo (nawet bez odpalania z płyt, tylko nie w formie jedynie abonamentu) to byłoby to dla mnie nawet warte zainteresowania rozwiązanie, pod warunkiem że uwzględnili by moją cyfrową bibliotekę z ps3 już posiadaną.
Komentarz usunięty przez autora