Aktywne Wpisy

gustawny +21
Właśnie gospodarz napisał mi, że apartament nie będzie jednak dostępny (termin: sierpień).
Poprosił też, bym ANULOWAŁ rezerwację.
Czy mam sam anulować, czy jednak zmusić go do anulowania? Nie ukrywam, że jestem rozsierdzony - chodzi o wyjazd na konkretne wydarzenie, zabukowałem termin już dawno temu - teraz nie mam szans na znalezienie noclegu w okolicy i prawdopodobnie będę musiał całkowicie zrezygnować z planowanego wyjazdu. Chciałbym, by poszło mu w pięty.
#airbnb
Poprosił też, bym ANULOWAŁ rezerwację.
Czy mam sam anulować, czy jednak zmusić go do anulowania? Nie ukrywam, że jestem rozsierdzony - chodzi o wyjazd na konkretne wydarzenie, zabukowałem termin już dawno temu - teraz nie mam szans na znalezienie noclegu w okolicy i prawdopodobnie będę musiał całkowicie zrezygnować z planowanego wyjazdu. Chciałbym, by poszło mu w pięty.
#airbnb

BornToDie69 +5
Polećcie jakąś grę na PC którą się fajnie ogrywa na padzie. Leżę po operacji i mam PC podłączonego do TV. Nie może być to żaden FPS, chociaż 144Hz są xd. Pad nie nadaje się do strzelania.
Próbowałem ograć:
God of war - nudne strasznie, szanuje że ktoś był w stanie to przejść
Ghost of Thushima - to samo
Dragon Ball Sparkling Zero - monotonne samemu
Próbowałem ograć:
God of war - nudne strasznie, szanuje że ktoś był w stanie to przejść
Ghost of Thushima - to samo
Dragon Ball Sparkling Zero - monotonne samemu
źródło: temp_file4519534281684095255
Pobierz

Godlewski (w sumie nazwisko zobowiązuje) godnie wypełnia wolę Lovecrafta. Dosłownie malując gęsty i mroczny klimat, przy jednoczesnym czerpaniu inspiracji od amerykańskiego pisarza, sprawił, że lovecraftiańskie mity odżyły na nowo. W Malarzu nie sposób nie wyczuć nuty płynącej wprost z Widma nad Innsmouth. Motywy marynistyczne, tajemnicze istoty i substancje niewiadomego pochodzenia – to trzy główne składowe, na których opierają się dzieła amerykańskiego pisarza. A skoro już jesteśmy przy magicznej trójce… W komiksie mamy, że tak sobie pozwolę napisać, trójdzielny układ czasu i rzeczywistości. Do zilustrowania każdej z tych sfer zastosowano, uwaga, trzy różne kolory. Rzucający się w oczy odcień szarości, czerni i bieli wykorzystano przy narracji w czasie rzeczywistym, a plansze retrospekcyjne bazują na czerni, bieli oraz odcieniach zieleni. Z kolei w motywie wizji/snu poza dwoma powtarzającymi się barwami właściwymi szachownicy zastosowano żółć (ciekawe, czy to ukłon w stronę Roberta W. Chambersa, autora Króla w Żółci). Jeśli do pięknych plansz dodamy zgrabnie poprowadzoną akcję oraz umiejętne lawirowanie nią w czasie, to otrzymujemy obraz istnego szaleństwa, którego zapis powinien zagościć na półkach każdego miłośnika komiksu i twórczości Samotnika z Providence.
Recenzja komiksu Malarz
#komiks #komiksy #nerdheim
źródło: comment_1648837415TWzdC2QzvOynK8ERIXw0IF.jpg
Pobierz