@pomidores: może nie masz aktualnej rozpiski? Nie do końca wiem, jak to działa, bo w Poznaniu nie ma czegoś takiego jak apteki dyżurne, przez to że tutaj są całodobowe.
@Akos: bo praca w korpo to nudy ¯\_(ツ)_/¯ Miałam iść do badań klinicznych, ale zrezygnowałam na rzecz apteki. Nie odpowiadają mi też do końca godziny pracy w korpo - czyli najczęściej do 16 lub 17. Ja sobie kończę ranną zmianę o 14 i mam jeszcze pół dnia wolnego. Poza tym nie pracuję jedynie w aptece.
@dwa__fartuchy: u nas jest tak, że wg rozpiski apetki zmieniają się w weekendy i każda ma dyżur w inny. Nie wiem czy mają tak odgórnie wyznaczone czy jak ale niestety to olewają. W każdym razie dzięki za odpowiedź :)
To, że kiedyś coś stosowałeś nie oznacza, że na pewno dostaniesz
@dwa__fartuchy: mówię o dostawaniu regularnych recept ;p a nie że raz kiedyś XD, imho według mnie recepty farmaceutyczne to lipa, farmaceuci ni c---a nie chcą nic wystawiać bo im się nie chce wypełniać papierów.
@yhbgrobdoivbvwamsv: studia raczej dają podstawę do samodzielnej nauki. Większość nie zrozumie danych mechanizmów bez ogarnięcia tych podstaw. Nie mam tu na myśli odróżniania rodzajów kaszlu czy porad dotyczących gorączki. Ale jak chcesz udzielić komuś bardziej fachowej porady, albo pochylić się nad problemem wielolekowosci to coś tam trzeba wiedzieć.
@dwa__fartuchy: No wiec pytam ile razy cokolwiek z tego było w danym dniu potrzebne
@FantaZy: są różnej wielkości opakowania, różne dawki i występują w wersji na receptę lub bez. Substancja ta sama, ale w różnych kombinacjach dawka - wielkość opakowania.
#dwafartuchywaptece
Znajdziecie tam ciekawe historyjki z apteki, podsumowania zmian/dyżurów i farmaceutyczną codzienność.
Podsumowanie dzisiejszej zmiany:
- najtańsza transakcja 0,64 zł
- najdroższa transakcja 1017,00 zł
- 0 wystawionych recept farmaceutycznych, 1 odmówiona
- 2 wypite herbatki
- 1 afera przy okienku u koleżanki
#praca #pracbaza #apteka #farmacja
Komentarz usunięty przez autora
@dwa__fartuchy: mówię o dostawaniu regularnych recept ;p a nie że raz kiedyś XD, imho według mnie recepty farmaceutyczne to lipa, farmaceuci ni c---a nie chcą nic wystawiać bo im się nie chce wypełniać papierów.
@dwa__fartuchy: No wiec pytam ile razy cokolwiek z tego było w danym dniu potrzebne