Aktywne Wpisy
Retropx +8
Jak powiedzieć różowej sposób subtelny ać zrozumiały żeby wzięła się za siebie? (chodzi o odchudzanie)
#zwiazki #rozowepaski #silownia #dieta #kiciochpyta
#zwiazki #rozowepaski #silownia #dieta #kiciochpyta
chwilowypaczelok +418
xD mój chłopak nie jest najostrzejszą kredką w piórniku xD #heheszki
Nie jestem jakimś wybitnym smakoszem kawy, obecnie korzystam z małego ekspresu Tchibo na kapsułki i mi smakuje, ale kawy wychodzą sporo drożej niż przy automacie no i jednak lepsza jest z automatu :) W Kauflandzie natknąłem się na Krups EA8100 za 1000zł, dlatego temat mnie zaciekawił. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ekspresdokawy
Komentarz usunięty przez autora
Ewentualnie które firmy odrzucić, a na które zwrócić uwagę.
Chyba się orientujesz w temacie, a ja od nadmiaru
Z krupsami jest ten motyw, że z racji hydrauliki i konstrukcji, wszystkie nieszczelności od razu lecą pod ekspres w jednym miejscu. To oznacza, że trzeba wymienić pewne uszczelki w zależności od tego czy leci woda czy kawa.
W innych ekspresach dzieje się tak samo, ale tam pod zaparzaczem jest tacka
W tym budżecie widzę, że jest Krups EA8908 lub DeLonghi 350.15.B.
Ech... Tylko sobie dylematy tworzę, a i tak nie jestem znawcą kawy i pewnie każda będzie dla mnie dobra :D Chyba skończy się na tym, że pójdziemy z różową do któregoś elektromarketu i wybierzemy na podstawie funkcji, wyglądu i wygody obsługi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo
W pobliskim Euro nie było wypatrzonego modelu DeLonghi, ale jakieś inne były, Krups był tylko biały, a różowa koniecznie chce mieć czarny. Była Nivona 756 i Melitta F30/0-100 z interesujących firm. Padło na Melittę, była w fajnej promce za 1700zł i sprzedawca (podający się za baristę hobbystę) polecał. Chociaż ja z dystansem podchodzę do takich cudownych zbiegów okoliczności. Jednak między Nivoną, a Melittą polecał nam ten