Wpis z mikrobloga

a ich prezydent na nasz rzad sra

@LegendarnyFidoDido: sam stawiasz taką tezę, Ukraińcy są nam wdzięczni

Jeżeli coś jest krytykowane, to np. "misja pokojowa NATO Kaczyńskiego" - to akurat skrajny debilizm. Nikt na nas nie sra.

Teraz ja dam tezę:

od 2 lat 8 mies. na Wykopie

Masz konto prawie 3 lata, 390 akcji przez ten czas, uaktywniłeś się w momencie wybuchu konfliktu na Ukrainie. Nie oceniam, nie oskarżam, zaznaczam fakt.
@LegendarnyFidoDido: Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, że codziennie miasto wielkości Łodzi jest bombardowane, otoczone, odcięte od WSZYSTKIEGO, całe dzielnice są RÓWNANE Z ZIEMIĄ. Ludzie są chowani wszędzie. Nie jesteś w stanie wyobrazić sobie masakry, LUDOBÓJSTWA, jakie robi Putin. Bo to wszystko na jego rozkaz.

Dlatego #!$%@? o niewdzięczności: że Zełeński mówi „że nie dość robimy”.

Bo mówi prawdę: nie dość robimy.

Trzeba to ukrócić. Rosję sprowadzić do pozycji ludożerców. To
@LegendarnyFidoDido: odniesiesz się wreszcie do pytań wyżej i napiszesz w jaki sposób zelensky "sra" na nasz rząd? przydałyby się też jakieś cytaty, bo nikogo nie interesuje twoje zakrzywione spostrzeganie rzeczywistości.

My możemy sobie na nich jechać ale inni to powinni ich szanować.

@pocomilogin: jak widać w polityce zagranicznej nie wystarczy teatrzyk kierowany do tępego pisowskiego elektoratu xD
@demorgan: Niestety (albo stety) zgadzam się z Katolikiem (przez wielkie „K”) Bidenem, który wbrew swojej administracji twierdzi, że to będzie dłuższa walka.

Która mimo wszystko - w co głęboko wierzę i jestem o tym w 100% przekonany - skończy się przymusowym wcieleniem, deputinizacją na wzór denazyfikacji oraz ucywilizowaniem obecnej Rosji do świata cywilizacji Człowieka.

Potrwa to pewnie z 5 lat.
@LegendarnyFidoDido:

XD ty rozumiesz co ty mowisz? nasz rzad pomaga najbardziej ukraincom

Ale co ty gadasz?!
Ludzie pomagają, robią co się da. Fundacje, NGOsy robią co się da. Miasta, samorządy pomagają, jedne więcej inne mniej
A rząd się tylko lansuje na garbiach dobrych ludzi. Co najwyżej naobiecują a potem #!$%@? z tego. 5% z tego co obiecane i to jeszcze z wielką łaską.
Mało kto już pyta o pomoc administrację rządową
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@SiegfriedvonMarienstadt:

Bo mówi prawdę: nie dość robimy.

Trzeba to ukrócić. Rosję sprowadzić do pozycji ludożerców. To jest wojna między dobrem a złem.

Nie #!$%@?, tylko zrób co w Twojej mocy, żeby pokonać ZŁO. Rosja - dzisiejsza - jest złem.

Te, butny do bitki- PAKUJ MANDŻUR, BAGNET NA BROŃ I WON NA FRONT, A OD POLSKI SIĘ ODCZEP.
Jeszcze Zelenskiego to rozumiem, bo mu się kończy państwo, ale takich kretynów jak ty
XD ty rozumiesz co ty mowisz? nasz rzad pomaga najbardziej ukraincom a ich prezydent na nasz rzad sra,

@LegendarnyFidoDido: w jaki sposób RZĄD pomaga? Póki co wysłaliśmy trochę rakiet i to wcale nie najwięcej.

A jeśli to prawda, że Kaczyński wymyślił sobie misję pokojową NATO na Ukrainie bez konsultacji ani z Ukrainą, ani z NATO to faktycznie należy na niego pluć, bo nie dość że chce pomagać cudzymi siłami, to nawet