Aktywne Wpisy
WLADCA_MALP +84
NR 145 #serialseries
LISTA SERIALI
Dark
Twórcy: Baran bo Odar i Jantje Friese
IMDb: 8.7/10
https://www.imdb.com/title/tt5753856/
https://upflix.pl/serial/zobacz/dark-2017
Gatunek: Kryminał, Thriller, Fantasy, Dramat, Sci-fi
Akcja rozgrywa się we współczesnym niemieckim mieście, gdzie zaginięcie chłopca zaczyna powoli ukazywać dziwne relacje między czterema rodzinami. Ciężko jest zdradzić coś z fabuły aby to miało sens a przy okazji nie psuć zabawy w oglądaniu.
Czy polecam? Tak, ale to chyba jeden z najtrudniejszych seriali do oglądania. Ilość
LISTA SERIALI
Dark
Twórcy: Baran bo Odar i Jantje Friese
IMDb: 8.7/10
https://www.imdb.com/title/tt5753856/
https://upflix.pl/serial/zobacz/dark-2017
Gatunek: Kryminał, Thriller, Fantasy, Dramat, Sci-fi
Akcja rozgrywa się we współczesnym niemieckim mieście, gdzie zaginięcie chłopca zaczyna powoli ukazywać dziwne relacje między czterema rodzinami. Ciężko jest zdradzić coś z fabuły aby to miało sens a przy okazji nie psuć zabawy w oglądaniu.
Czy polecam? Tak, ale to chyba jeden z najtrudniejszych seriali do oglądania. Ilość
Serial...
- polecam, fajny 73.9% (949)
- chyba zobaczę 5.8% (75)
- daruję sobie 9.0% (115)
- straszne gufno 11.3% (145)
pastarri +89
W tym tygodniu spłaciłem mój kredyt hipoteczny!
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
#ukraina
@LegendarnyFidoDido: do naszego rządu akurat nie powinno się mieć szacunku
@LegendarnyFidoDido: co takiego zrobił?
@pocomilogin: a zasłużyli sobie na szacunek kłócąc się z prawie całą Unią? Drąc koty z Czechami czy Niemcami?
Sympatyzują tylko chyba z pro-kremlowskim Orbanem
@LegendarnyFidoDido: sam stawiasz taką tezę, Ukraińcy są nam wdzięczni
Jeżeli coś jest krytykowane, to np. "misja pokojowa NATO Kaczyńskiego" - to akurat skrajny debilizm. Nikt na nas nie sra.
Teraz ja dam tezę:
Masz konto prawie 3 lata, 390 akcji przez ten czas, uaktywniłeś się w momencie wybuchu konfliktu na Ukrainie. Nie oceniam, nie oskarżam, zaznaczam fakt.
Dlatego #!$%@? o niewdzięczności: że Zełeński mówi „że nie dość robimy”.
Bo mówi prawdę: nie dość robimy.
Trzeba to ukrócić. Rosję sprowadzić do pozycji ludożerców. To
@pocomilogin: jak widać w polityce zagranicznej nie wystarczy teatrzyk kierowany do tępego pisowskiego elektoratu xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Która mimo wszystko - w co głęboko wierzę i jestem o tym w 100% przekonany - skończy się przymusowym wcieleniem, deputinizacją na wzór denazyfikacji oraz ucywilizowaniem obecnej Rosji do świata cywilizacji Człowieka.
Potrwa to pewnie z 5 lat.
Ale co ty gadasz?!
Ludzie pomagają, robią co się da. Fundacje, NGOsy robią co się da. Miasta, samorządy pomagają, jedne więcej inne mniej
A rząd się tylko lansuje na garbiach dobrych ludzi. Co najwyżej naobiecują a potem #!$%@? z tego. 5% z tego co obiecane i to jeszcze z wielką łaską.
Mało kto już pyta o pomoc administrację rządową
Te, butny do bitki- PAKUJ MANDŻUR, BAGNET NA BROŃ I WON NA FRONT, A OD POLSKI SIĘ ODCZEP.
Jeszcze Zelenskiego to rozumiem, bo mu się kończy państwo, ale takich kretynów jak ty
@LegendarnyFidoDido: w jaki sposób RZĄD pomaga? Póki co wysłaliśmy trochę rakiet i to wcale nie najwięcej.
A jeśli to prawda, że Kaczyński wymyślił sobie misję pokojową NATO na Ukrainie bez konsultacji ani z Ukrainą, ani z NATO to faktycznie należy na niego pluć, bo nie dość że chce pomagać cudzymi siłami, to nawet